29 juni 2020

Waarom Channable voor Bright heeft gekozen

Nathalie van der Linden

“Een paar jaar geleden kregen we bij Channable steeds vaker de vraag van werknemers of we als werkgever pensioen wilden faciliteren”, deelt Nathalie van der Linden, Internal Communication & HR Specialist bij Channable. “We zijn een jong bedrijf. Destijds nog een stuk jonger, met veel studenten die parttime werkten. We wilden iedereen zelf de keuze geven of ze wel of niet pensioen opbouwen.”

Pensioen bij Channable is niet verplicht dus. En dat is bewust. “Dan zou een deel van het salaris automatisch naar pensioen gaan”, legt Nathalie uit. “Wij zijn daarom gaan zoeken naar een oplossing waarin we medewerkers deze mogelijkheid bieden, zonder het verplicht te maken.”

Flexibiliteit is key

“BrightPensioen biedt voor ons de juiste oplossing, omdat het zo flexibel is. Niet alleen kun je zelf beslissen of je meedoet of niet, je kunt ook je maandelijkse inleg wijzigen wanneer je wilt. En tegelijkertijd biedt het een mooie kans voor ons als werkgever om een bijdrage te leveren, omdat we de inschrijf- en lidmaatschapskosten betalen. Dit maakt de stap kleiner voor de medewerker om er daadwerkelijk iets mee te doen.”

Meer weten over pensioen bij Bright voor jouw werknemers?

Lees meer