Naar blog overzicht
26 okt 2020

BrightPensioen schrijft voor het eerst zwarte cijfers

Afbeelding van Sjaak Zonneveld Geschreven door Sjaak Zonneveld

BrightPensioen schrijft vijf jaar na de lancering zwarte cijfers. Ondanks corona was de groei in de eerste helft van 2020 meer dan dezelfde periode in 2019. Omdat BrightPensioen niet verdient aan het belegd vermogen van de deelnemers, worden de inkomsten niet geraakt door dalende koersen of minder inleg. Iets waar andere aanbieders wel last van hebben. 

Image

Leden delen mee

Als social enterprise streven we geen winstmaximalisatie na. Maar zoals elke gezonde organisatie moeten we wel winst maken. En als we winst gaan uitkeren, delen alle leden mee. Dit zal nog niet op korte termijn zijn, omdat eerst de buffers aansterkt moeten worden en er geïnvesteerd wordt in een nieuw IT-systeem. Bovendien zijn dividend uitkeringen pas toegestaan nadat de verliezen uit het verleden zijn goed gemaakt.

Twee rekeningen voor één bedrag

Het feit dat je bij Bright twee rekeningen kunt openen – een pensioenrekening én een beleggingsrekening – bleek in deze onzekere tijd voor ondernemers een geruststellend idee. Als je nog geen idee hebt of het een financieel goed jaar wordt kun je eerst inleggen op een beleggingsrekening. Pas aan het einde van het jaar bepaal je zelf hoeveel je hierna wilt overzetten naar je pensioenrekening.

Hoge NPS en waardering

De groei van BrightPensioen komt onder andere door de hoge tevredenheid (4,8 bij Trustpilot) en aanbevelingsgraad (NPS van 54) van de deelnemers. Die blijken ook echte ambassadeurs te zijn. Een aanzienlijk deel van de nieuwe klanten komt via bestaande leden binnen.

Steeds meer werkgevers

Inmiddels hebben ook meer dan vijfhonderd werkgevers voor Bright gekozen. Van jonge bedrijven in de startup en scale-up fase, tot volwassen bedrijven in branches als ICT, finance, marketing en overige zakelijke dienstverlening. Bedrijven die geloven in de individuele vrijheid en verantwoordelijkheid van medewerkers. Het feit dat we duurzaam en tegen kostprijs beleggen is belangrijk. Doordat wij niet aan het pensioengeld van de medewerkers verdienen, kunnen zij meer pensioen opbouwen.

 

Media-aandacht voor deze milestone:

AM: BrightPensioen schrijft voor het eerst zwarte cijfers

Infinance: Eerste zwarte cijfers voor BrightPensioen 

Ondernemersbelang: Voor het eerst zwarte cijfers BrightPensioen