3 december 2019

Eerste voorziening voor AO en pensioen in één, een groot succes

Precies een jaar geleden zijn BrightPensioen en SharePeople van start gegaan met de eerste combinatie van een arbeidsongeschiktheidsvoorziening en pensioen in één. Een jaar later zijn er al 500 BrightPensioen deelnemers die via een eigen deelkring het arbeidsongeschiktheidsrisico voor de eerste twee jaar onderling delen. Met het verzuimpercentage in de Bright-groep van minder dan een procent in het eerste jaar blijft er veel geld over. Dat resterende bedrag kan men maandelijks gebruiken voor pensioenopbouw. 

Deze aanpak kan een serieus alternatief zijn voor de verplichte AOV waarover wordt nagedacht in politiek Den Haag. Vooral omdat het bovendien ZZP’ers makkelijker aan het opbouwen van een pensioenpotje krijgt.

Hoe het werkt

Maandelijks storten de deelnemers een bedrag op een aparte Bunq bankrekening (90 euro voor een uitkering van 1.500 euro per maand, 120 euro voor een uitkering van 2.000 euro per maand of 180 euro voor een uitkering van 3.000 euro per maand). Het overgrote deel van deze 500 Bright leden laat het maandelijks ingelegde ziektegeld dat niet aangesproken wordt als er geen of weinig zieken zijn, doorstorten in hun eigen pensioenpotje bij BrightPensioen.

Sommige deelnemers combineren het vangnet via SharePeople voor de eerste twee jaar met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een verzekeraar voor een uitkering tot vijf jaar of tot aan de pensioendatum. De verzekeringspremie voor zo’n AOV is door de eigenrisicoperiode van twee jaar aanzienlijk lager.

Lees hier het hele artikel bij VVP Online