18 december 2018

Het mislukken van het pensioenakkoord betekent dat er voorlopig nog geen einde komt aan de discussie over zzp-pensioen. Maar hoe groot is het probleem eigenlijk? En hoe verder?

Bright lid Bas van de Haterd laat weten wat hij ervan vindt: ‘Mijn eerste polis was een lijfrentepolis en die bleek een soort woekerpolis-light te zijn. Die heeft me meer gekost dan wat ik terugkreeg, toen ik hem afkocht. Ik ben overgestapt naar banksparen, op aanraden van een andere adviseur, die ik wel vertrouw. De aanbieder heb ik uitgezocht op zo laag mogelijke kosten waarbij de organisatie nadrukkelijk aangaf geen kickbackfee van fondsen te krijgen. Toen kreeg ik een brief dat de kosten omhoog gingen omdat de kickbackfees werden afgeschaft. Dat klopte dus niet. Nu bouw ik pensioen op bij Bright, erg tevreden mee. Ik leg een minimaal bedrag in, ik weet dat dit nog niet genoeg is. In goede jaren stort ik extra bij’.

Lees hier het hele artikel voor niet-abonnees.

Lees het hele artikel in het FD