10 oktober 2016

Het is vandaag de Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda. Op deze dag wil Urgenda laten zien hoe duurzaam Nederland op dit moment al is. Een mooi initiatief, zo vinden wij bij Bright.

Duurzaam is logisch

Duurzaamheid wordt door veel mensen toch nog steeds gezien als minder comfortabel leven: minder of geen vlees eten, korter douchen, de verwarming een graadje lager. Het klinkt allemaal niet erg aantrekkelijk. Toch valt dat reuze mee, vooral als we bedenken wat het ons oplevert. Het zorgt voor een betere toekomst voor ons allemaal. “We have not inherited the earth from our fathers, we borrow it from our children”, zei Lester Brown daar eens over. Oftewel: wij moeten er met z’n allen voor zorgen dat de wereld ook als we ouder zijn en als onze kinderen ouder zijn, nog steeds leefbaar is. Eigenlijk volstrekt logisch.

Duurzaam pensioen

Bij ons is elke dag een beetje dag van de duurzaamheid. Het pensioengeld van onze deelnemers wordt namelijk volledig duurzaam belegd. Nog zonder de verwarming een graadje lager te zetten of de auto te laten staan, dragen onze deelnemers dus al bij aan een betere samenleving en hebben ze een duurzaam pensioen. Hoe mooi is dat!
Het laat bovendien zien dat duurzaam leven helemaal niet oncomfortabel hoeft te zijn. Het is eerder tegenovergesteld. Door duurzaam te beleggen draag je bij aan een leefbare wereld in de toekomst, maar je zorgt ook voor een zorgeloze toekomst voor jezelf. Nog steeds zijn er mensen die denken dat duurzaam beleggen minder rendement oplevert. Maar het tegendeel is waar. Hoogleraar Arnoud Boot stelde eerder zelfs dat zonder duurzaam beleggen een waardevast pensioen niet mogelijk is.

Dare to be duurzaam!

Je bent dus zeker geen dief van je portemonnee, wanneer je besluit deelnemer te worden bij Bright, de enige pensioenaanbieder die volledig duurzaam belegt. Is het bij jou ook elke dag dag van de duurzaamheid? Wij dagen je uit: dare to be duurzaam en sluit je aan bij Bright!

Lees verder over het duurzame beleggingsbeleid van Bright.