Naar blog overzicht
28 feb 2020

De gezichten achter Bright: Davide Hazenberg

Afbeelding van Afra de Leeuw Geschreven door Afra de Leeuw

Image

Bij Bright houden we van een persoonlijke aanpak. Bestaande en potentiële leden kunnen gewoon langskomen voor een kopje koffie. Maar wie ons beter wilt leren kennen hoeft niet per se af te reizen naar WG-plein. Want alle gezichten die je op de website tegenkomt zijn medewerkers van Bright (of de kinderen daarvan). Een van die gezichten is Davide Hazenberg. Of zoals wij hem noemen: manusje van alles en de taalpurist van Bright.

Tijdens zijn studie rechten kwam Davide als een van de eerste bij Bright werken. Inmiddels behoort hij tot het meubilair. Hij heeft Bright van start-up uit zien groeien tot ware scale-up. En ook zijn rol is door de tijd heen mee veranderd. Want als manusje van alles kunnen we eigenlijk geen titel plakken op zijn functie. Half business development, half service… Half werkgevers, half individuen… Als we het dan toch moeten samenvatten, is hij het aanspreekpunt voor werkgevers, en het eerste contact voor veel zzp’ers.

Informeren versus adviseren

Het bijzondere van zijn werkzaamheden vindt hij zelf de dunne lijn tussen service en sales. “Mensen vragen vaak wat ze het beste zouden kunnen doen of wat ik ze zou aanraden. Maar wij mogen niet adviseren”, zo vertelt hij. Om te mogen adviseren heb je namelijk een vergunning nodig. “Aan de ene kant wil je natuurlijk dat mensen lid worden van Bright, maar Bright is niet altijd de best passende partij. Ik ben daarom ook niet bezig met het overhalen van mensen. Maar ik help mensen bij het maken van hun keuze. Ik ga in gesprek om te kijken wat het beste bij ze past. Vaak zijn wij dat, maar soms ook niet. Dan ben ik daar ook heel eerlijk over. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat mensen gaan beginnen met het opbouwen van pensioen. Ook als ze kiezen voor een andere aanbieder is mijn doel dus bereikt.”

De ideale parttime job

Twee weken geleden kreeg Davide te horen dat hij zijn bachelorscriptie met een voldoende heeft afgerond. En komend jaar zal hij starten met een masteropleiding in rechten. Voor hem is Bright de ideale parttime baan voor naast zijn studie. “De meeste mensen denken dat pensioen saai is. Een baan bij een pensioenaanbieder zal dan vast niet anders zijn. Maar het tegenovergestelde is waar! Het is ontzettend waardevol om te kunnen zeggen dat je vijf jaar lang bij een start-up hebt gewerkt. Dat je van het begin af aan gezien hebt hoe die start-up is gaan groeien, en dat je daaraan hebt bijgedragen. Zeker naast je studie is dit perfect te combineren omdat het super flexibel is. En niet onbelangrijk: met feestdagen zijn we dicht!”