Online deelnemersomgeving

Hoe kan ik een bedrag van mijn beleggingsrekening naar mijn pensioenrekening overhevelen?

Gebruik je jouw beleggingsrekening als buffer voordat je jouw vermogen vast wilt zetten op je pensioenrekening? Dan moet je op een gegeven moment vermogen van jouw beleggingsrekening naar je pensioenrekening overhevelen.

Dit doe je door vanuit je persoonlijke online omgeving een contactformulier in te vullen door rechts bovenin het scherm op ‘Contact’ te klikken. Hier geef je aan welke waarde je van jouw beleggingsrekening wilt doorstorten naar jouw pensioenrekening.
Vervolgens regelen wij het verder voor je! NB: er zijn geen kosten aan verbonden.

Kan ik ook een bedrag zelf storten?

BrightPensioen incasseert de door jou opgegeven inleg van jouw tegenrekening. Dit geef je aan in jouw persoonlijke online omgeving. Deze inleg kun je periodiek doen (per maand, kwartaal of per jaar) of eenmalig. Zie hier de data waarop we incasseren en beleggen. Indien je eenmalig een inleg instelt, dan zal deze eenmalige inleg alleen deze maand geïncasseerd worden en voor de volgende maand gecorrigeerd worden naar €0.

Bij uitzondering kunnen deelnemers eens per jaar een storting doen, wanneer het om een bedrag boven de €20.000 gaat. Bedragen boven dit bedrag kunnen we namelijk niet incasseren. In dat geval kun je contact opnemen met het BrightPensioen team.

Waarom vraagt BrightPensioen om een SEPA machtiging?

BrightPensioen heeft de meeste van haar processen volledig geautomatiseerd. Dit voorkomt menselijke fouten en zo houden we de kosten laag. Zo incasseren we de (door jou opgegeven) periodieke en de eventuele eenmalige inleg, maar ook het jaarlijkse lidmaatschap. In de online deelnemersomgeving kan je jouw (periodieke en/of eenmalige) inleg zelf wijzigen en desgewenst naar 0 zetten. Belangrijke data voor de inleg verwerking zijn hier terug te vinden.

Het voordeel van een incasso is dat je deze nog altijd binnen 8 weken nadat de incasso heeft plaatsgevonden zelf kan terugdraaien als je het er niet mee eens bent.

Let wel op: als je dit doet met de inlegincasso nadat de gelden belegd zijn, dan kunnen er extra kosten aan verbonden zijn. Neem in dat geval eerst contact op met onze klantenservice, zodat we je kunnen helpen eventuele kosten te vermijden.

 

Wanneer kan ik mijn inleg terugvinden in de portal?

Op de vierde werkdag van de maand zijn stortingen, incasso’s en inkomende waardeoverdrachten die we in de voorgaande maand ontvangen hebben zichtbaar in de online deelnemersomgeving of portal.

Alle belangrijke data zijn hier terug te vinden.

 

Mijn tijdelijke wachtwoord werkt niet

Let op: het kan zijn dat er een tijdslot van toepassing is op je tijdelijke wachtwoord. Hierdoor kan het zijn dat je tijdelijke wachtwoord pas ná het verlopen van een tijdsperiode pas bruikbaar wordt. Dit staat vermeld in de email met je tijdelijke wachtwoord indien dit van toepassing is.

Zo niet, controleer dan of je bij het invoeren van het wachtwoord een extra spatie hebt meegenomen aan het begin of einde. Het systeem ziet deze als een extra karakter. Voer het tijdelijke wachtwoord nogmaals in.

Na 3 keer foutief inloggen, dien je weer een nieuw tijdelijk wachtwoord aan te vragen.

Mocht je nog steeds problemen ondervinden of op korte termijn toegang willen tot je online omgeving, neem dan even contact met ons op via 020-7070540 of stuur een E-mail naar klantenservice@brightpensioen.nl. Dan helpen wij je verder.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Wachtwoord voor de deelnemersportal vergeten ? Doorloop de volgende stappen:

  • Ga naar het inlogscherm
  • Klik bij op ‘Nieuw wachtwoord opvragen”,
  • Voer je klantnummer in
  • Kies “Wachtwoord opvragen”.

Je ontvangt een email met een tijdelijk wachtwoord. Log vervolgens in met je klantnummer en het zojuist verkregen wachtwoord. Hierna word je gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen.

Dit wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 karakters, waarvan tenminste één hoofdletter (A-Z), tenminste één cijfer (0-9) en tenminste één speciaal karakter (!@#+, etc.).

Vragen per onderwerp

Begin vandaag met je pensioen Gratis lid tot € 3.000