Lidmaatschap in 2024 via de inleg?

Afbeelding van Sjaak Zonneveld Geschreven door Sjaak Zonneveld

Dit jaar werd de jaarruimte voor lijfrente (eindelijk) flink vergroot. Goed nieuws voor iedereen die (extra) pensioen wil opbouwen. Voor Bright-leden heeft de verruiming nog een extra voordeel. Door de grotere jaarruimte wordt het aantrekkelijk om het jaarlijks lidmaatschap via de inleg te verrekenen. Waardoor dit ook aftrekbaar wordt.

Waardoor nu wél?

We kregen in het verleden wel vaker de vraag waarom we het lidmaatschap niet fiscaal vriendelijk via de inleg verrekenden.

De reden was dat je daardoor € 210 per jaar minder aan pensioen zou kunnen opbouwen. Het lidmaatschap zou immers ten koste gaan van je – toch al beperkte – jaarruimte van 13,3%. En dat zou op pensioendatum fors minder opleveren. Uit onderzoek bleek ook dat veel van onze deelnemers hun fiscale jaarruimte maximaal benutten.

Nu de jaarruimte van 13,3% naar 30% is gegaan zal (vrijwel) niemand deze ruimte elk jaar maximaal gaan benutten. En dan wordt het wél interessant om het lidmaatschap via de inleg te verrekenen, zodat deze ook fiscaal vriendelijk is. Dan kost het lidmaatschap je netto tot wel 49,5% minder. Uiteraard afhankelijk van in welke belastingschaal jouw inkomen valt.

Bright leden reageerden

We hebben onze leden gevraagd wat wat ze willen. En van de bijna 1.000 respondenten op een poll in de nieuwsbrief van oktober reageerde 97,6% positief op de vraag of ze het lidmaatschap via de inleg wilden verrekenen.

Daarom gaan we dit (proberen te…) realiseren voor 2024.

NB: Werknemers die via hun werkgever klant zijn betalen geen lidmaatschap. De werkgever krijgt een jaarlijkse factuur voor de uitvoeringskosten. Dus voor hen geldt dit niet.