25 mei 2016

Salome

Salome (37) is grafisch ontwerper

Wat motiveerde je om iets voor je pensioen te regelen?

Het was iets waar ik al jaren tegenaan hikte. Ik had nog helemaal geen pensioen opgebouwd, ook niet bij vorige werkgevers. Daarna ben ik zelfstandig geworden en dan is het niet het eerst waar je aan denkt. Pas na aantal jaar als je denkt: nu verdien ik genoeg. Dat is nu het geval, waardoor ik het kon regelen.

Had je al veel kennis over pensioen?

Nee totaal niet.

Hoe ben je bij BrightPensioen terechtgekomen?

Ik ben al vanaf de crowdfundingfase bij Bright betrokken want ik heb de huisstijl ontworpen. Zodoende ben ik vanaf het begin al goed op de hoogte van waar ze voor staan en wat ze willen bereiken.

Waarom heb je juist voor BrightPensioen gekozen?

Omdat ik bij Bright betrokken ben, was het voor mij een logische keuze. Ik heb van dichtbij gezien hoe goed ze het voor hebben met hun klanten. Het belangrijkste is dat het een integere club is die niet op winstbejag uit is, maar dat ze een degelijk product willen neerzetten dat toekomst heeft. Het geld dat ik erin stop, blijft ook echt van mij. Ik heb voor dat geld gewerkt en ik vind het heel belangrijk dat ik het in eigen hand heb. Je stopt je geld niet in een grote collectieve pensioenpot zonder dat je weet wat je er uiteindelijk voor terugkrijgt, zoals bij een pensioenfonds. Het pensioenstelsel is niet meer van deze tijd. Mensen werken flexibel en hebben ook behoefte aan een flexibel pensioen.

Zijn er nog andere manieren waarop je pensioen opbouwt?

Nee, BrightPensioen is het enige.

Wat is jouw pensioentip voor andere zelfstandig ondernemers?

Informeer je goed. Bel altijd eerst met een aanbieder – of aanbieders –  en laat het ze je goed uitleggen.
Bewaren
Bewaren
Bewaren