13 augustus 2017

De term tussenpensioen is bedacht door Sjaak Zonneveld. Het is een ander woord voor sabbatical. Door het tussenpensioen te noemen laat hij mensen inzien dat je je leven ook op een andere manier kunt inrichten. Want hoe onlogisch is het gedurende je (fysiek) beste jaren alleen maar te werken om daarna pas van het leven te gaan genieten?

Hij schreef er het boek Reis rond de wereld in je beste jaren over, met als ondertitel Tussenpensioen? Een kwestie van doen! Sjaak heeft zich als doel gesteld zo lang mogelijk door te werken, maar wel tussentijds af en toe een ‘break’ te nemen. Steeds meer mensen beginnen dat idee te omarmen en de Telegraaf schreef er dit artikel over.

Bij BrightPensioen gunnen we iedereen op zijn tijd een tussenpensioen. Daarom is bij Bright mogelijk voor één lidmaatschap twee pensioenrekeningen te openen. Eén voor later (waarop je geld vast staat) en één rekening die je kunt aanspreken voor een tussenpensioen (of andere dromen die je wilt vervullen).

Wil je het boek van Sjaak ontvangen? Schrijf je dan in voor het volgende webinar. Alle deelnemers krijgen gratis de eReader versie.