2 februari 2015

Samen eigenaar

Jouw pensioen is van jou en dus krijg jij het voor het zeggen. Voor je inschrijfgeld krijg je aandelen BrightPensioen en word je mede-eigenaar. Op deze manier heb je écht zeggenschap en deel je mee in eventuele winst. De BrightPensioen deelnemerscoöperatie heeft een bestuur en er is een jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het doel is dat de coöperatie uiteindelijk de meerderheid van de zeggenschap krijgt.

Samen beleggen

Door gezamenlijk te beleggen ben je veel voordeliger uit dan wanneer je dit individueel doet. De kosten worden immers gedeeld door het aantal deelnemers. Onze missie is pensioenopbouw bieden tegen kostprijs. Dus hoe meer deelnemers, hoe lager deze kostprijs kan worden. En dat levert weer meer pensioen op voor jou.

Samen bouwen aan Bright

We doen alles samen met onze deelnemers. We werken samen met zelfstandige professionals die tevens klant zijn. Zo zijn onze website bouwers, SEO specialisten, ontwerpers, tekstschrijvers, bestuursleden en social media specialisten allemaal klanten van BrightPensioen. Kun jij ons ook ergens mee helpen? Of wij jou? Laat het ons weten. We zijn allemaal Bright :-).

Wel coöperatief, niet collectief

Bij ons geldt: wat van jou is, blijft van jou. En mocht jij komen te overlijden, dan gaat jouw pensioenpot naar je nabestaanden. Dit is anders dan bij pensioenfondsen. Bij pensioenfondsen is er sprake van een collectieve pensioenpot. BrightPensioen gelooft niet in deze vorm van collectiviteit. Het inkomen van iedere Nederlander is individueel. Dus waarom moet het inkomen voor later dan in een collectieve pot verdwijnen?