28 april 2017

Van oudsher was pensioenopbouw de verantwoordelijkheid van een werkgever. Via een pensioenfonds of -verzekeraar wordt een collectieve pensioenregeling afgesloten voor alle medewerkers. Hierbij is er nauwelijks flexibiliteit. Voor sommige bedrijven is dit nog steeds verplicht. In dat geval heb je als werkgever niet de keuze hoe je pensioen wilt regelen. Gelukkig was dit voor Daniel anders.

Daniel Hukkelhoven, Founder Made by Mouses

“Wij hebben het geluk dat wij zelf kunnen kiezen hoe wij ons pensioen inrichten. Na verschillende opties te hebben bekeken past BrightPensioen het best bij onze manier van werken. Zo kunnen onze medewerkers zelf pensioen opbouwen tegen kostprijs.”

Omdat de arbeidsmarkt flexibeler wordt en mensen vaker van baan wisselen, willen veel werknemers een eigen pensioenrekening. Zij willen zelf bepalen of zij pensioen willen opbouwen en hoeveel. Het liefst met zoveel mogelijk flexibiliteit. Bedrijven spelen hierop in door in plaats van een collectieve pensioenregeling af te sluiten, pensioen te faciliteren. Zo ook Enviu:

Ankie van Wersch-Lenders, COO Enviu

“BrightPensioen is een erg prettige partner. Wij zijn blij dat we op deze manier onze medewerkers een passende pensioenoplossing kunnen bieden. Passend bij hun wensen, en passend bij deze tijd. Duurzaam, transparant en niet te moeilijk!”

Pensioen is voor veel mensen een lastig onderwerp. Door onze manier van werken, maken we het persoonlijker, proberen we het eenvoudiger te maken en behouden mensen zelf alle flexibiliteit. Ook voor Vandebron speelt duurzaamheid een grote rol. Lianne legt het zelfs uit aan de hand van de term ‘Pensioen 2.0’:

Lianne Kappert, People Operations Manager Vandebron

 

Image

“Als Vandebron hebben we voor een samenwerking met BrightPensioen gekozen omdat Pensioen 2.0 (zoals wij het noemen) goed aansluit bij onze eigen manier van werken: transparant, persoonlijk en zonder tussenpartijen. Daarnaast is het volledig duurzaam belegd en voor onze jonge medewerkers fijn om zelf te kunnen kiezen of en hoeveel ze willen opbouwen. BrightPensioen is voor ons hierin de ideale partner.”