Plan een workshop in

Goed geïnformeerde werknemers, dat is wel zo makkelijk. We bieden graag wat extra hulp om jou en jouw werknemers te informeren en vragen te beantwoorden.

Image

Workshop inplannen voor jou of je werkenemers?

Wil je een workshop inplannen om jezelf en jouw werknemers beter te informeren? Zijn we al eens bij jullie geweest voor een workshop maar zijn er veel nieuwe werknemers aangenomen? Dan kun je ons natuurlijk nog eens uitnodigen.

Faciliteer je pensioen via Bright, of besluit je na
de workshop dit te gaan doen, dan is de workshop gratis!

Vul het formulier in en we nemen contact op om  agenda’s naast elkaar te kunnen leggen.

  Ik sta BrightPensioen toe om mij informatie n.a.v. deze workshop en het boek ‘Reis rond de wereld in je beste jaren’ te sturen. NB: we gaan je niet spammen en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.
 • Voor meer informatie over hoe wij met gegevens omgaan: zie onze privacy verklaring.

We komen een workshop geven vanaf 15 deelnemers. De workshop kost 500 euro ongeacht de aantal deelnemers. Elke deelnemer ontvangt, naast veel pensioenwijsheid, ook het boek van Sjaak Zonneveld cadeau.

Image

Je bent in goed gezelschap

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

Veelgestelde vragen over pensioen faciliteren bij Bright

 • Moeten alle werknemers verplicht meedoen?

  Nee. Dat is zo mooi aan de flexibiliteit van Bright. Werknemers mogen zelf bepalen of ze een rekening openen voor hun pensioenopbouw. Als werkgever kun je dit natuurlijk wel aanbieden en stimuleren waardoor het voor je werknemers extra interessant wordt om mee te doen. Maar… de vrijheid staat voorop: het is en blijft een individuele pensioenopbouw. Je werknemers bepalen dus helemaal zelf hoeveel ze inleggen.

 • Betaal ik als werkgever ook voor de werknemers die geen rekening openen bij BrightPensioen?

  Daar kunnen we kort over zijn: nee. Je betaalt alleen voor de werknemers die meedoen met Bright. Op je factuur kun je altijd zien wie dat zijn.

 • Op welke manier kan ik als werkgever pensioen faciliteren voor mijn werknemers?

  Je kunt als werkgever pensioen faciliteren en de inschrijf- en lidmaatschapskosten betalen voor jouw werknemers. Daarnaast kun je ook bijdragen in de opbouw in de vorm van extra bruto salaris (onder de noemer “bijdrage oudedag” bijv). Hierdoor stimuleer je dat medewerkers starten met pensioenopbouw. De werknemer betaalt hier initieel inkomstenbelasting over en dient deze zelf terug te vragen.

  Onze ervaring is dat zo’n 30% van de werknemers meedoet als de werkgever alleen het lidmaatschap betaalt. Als een werkgever ook een bijdrage doet aan pensioenopbouw, stijgt dit percentage verder naar 70 – 90%.

 • Kan ik BrightPensioen ook aanbieden aan zzp'ers die voor mij werken?
  Goed idee! En ja, dat kan. Het is slim om fijne zzp’ers te vriend te houden. Zo kun je ervoor kiezen om het pensioen aan te bieden en dat jij, als opdrachtgever, het inschrijfgeld en het jaarlijkse lidmaatschap betaalt. De freelancers kunnen dan helemaal zelf bepalen hoeveel ze inleggen.

Bright
Helder en slim

 • Je geld is veilig

  We pakken geen percentage van je pensioen. Zo hou je meer over.

 • We zijn een social enterprise

  We gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

 • Je wordt mede-eigenaar

  Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.