Plan een workshop in

Goed geïnformeerde werknemers, dat is wel zo makkelijk. We bieden graag wat extra hulp om jou en jouw werknemers te informeren en vragen te beantwoorden.

Image

Workshop inplannen voor jou of je werkenemers?

Wil je een workshop inplannen om jezelf en jouw werknemers beter te informeren? Zijn we al eens bij jullie geweest voor een workshop maar zijn er veel nieuwe werknemers aangenomen? Dan kun je ons natuurlijk nog eens uitnodigen.

Faciliteer je pensioen via Bright, of besluit je na
de workshop dit te gaan doen, dan is de workshop gratis!

Vul het formulier in en we nemen contact op om  agenda’s naast elkaar te kunnen leggen.

  Ik sta BrightPensioen toe om mij informatie n.a.v. deze workshop en het boek ‘Reis rond de wereld in je beste jaren’ te sturen. NB: we gaan je niet spammen en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.
 • Voor meer informatie over hoe wij met gegevens omgaan: zie onze privacy verklaring.

We komen een workshop geven vanaf 15 deelnemers. De workshop kost 500 euro ongeacht de aantal deelnemers. Elke deelnemer ontvangt, naast veel pensioenwijsheid, ook het boek van Sjaak Zonneveld cadeau.

Image

Je bent in goed gezelschap

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

Veelgestelde vragen over pensioen faciliteren bij Bright

 • Moet iedereen verplicht meedoen en betaal ik voor werknemers die niet meedoen?

  Daar kunnen wij kort over zijn: nee.

  Jij bepaalt als werkgever wie mee mag doen. Medewerkers kiezen vervolgens zelf of ze ook daadwerlijk een rekening willen openen voor hun pensioenopbouw. Als werkgever kun je dit natuurlijk wel stimuleren. Maar vrijheid staat voorop: het is en blijft individuele pensioenopbouw. En uiteraard betaal je alléén voor werknemers die meedoen. In de werkgeversportal kun je op ieder moment inzien om welke medewerkers het gaat.

 • Betaal ik als werkgever ook voor de werknemers die geen rekening openen bij BrightPensioen?

  Daar kunnen wij kort over zijn: nee. Je betaalt alléén voor werknemers die meedoen. In de werkgever notificatiemail of op je factuur kun je zien wie dat zijn.

 • Op welke manier kan ik als werkgever pensioen faciliteren voor mijn werknemers?

  Je kunt als werkgever pensioen faciliteren en de inschrijf- en lidmaatschapskosten betalen voor jouw werknemers. Daarnaast kun je ook bijdragen in de opbouw, in de vorm van extra brutosalaris (onder de noemer “bijdrage oudedag” bijvoorbeeld). Hierdoor stimuleer je dat medewerkers starten met hun pensioenopbouw. De werknemer betaalt hier inkomstenbelasting over, maar kan deze terugvragen (mits de inleg binnen de jaarruimte valt) tijdens de aangifte inkomstenbelasting of via een zelf aan te vragen maandelijkse aanslag.

  Onze ervaring is dat zo’n 30% van de werknemers meedoet, als de werkgever enkel het lidmaatschap betaalt. Als een werkgever ook een bijdrage doet aan de pensioenopbouw, stijgt dit percentage naar 70% – 90%.

 • Kan ik BrightPensioen ook aanbieden aan zzp'ers die voor mij werken?

  Dat kan zeker. Goed idee! Slim om waardevolle zzp’ers tevreden te houden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om pensioen aan te bieden en dat jij, als opdrachtgever, het inschrijfgeld en het jaarlijkse lidmaatschap betaalt. De freelancers kunnen verder zelf bepalen hoeveel ze inleggen.