10 september 2019

Bij het opstellen van nieuwe regels rondom pensioen en arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen moeten beleidsmakers de zzp’ers die hun zaakjes goed voor elkaar hebben niet vergeten. Die oproep doen Sjaak Zonneveld van BrightPensioen en Cosmas Blaauw van SharePeople.
De twee waarschuwen dat politiek en media een te eenzijdig beeld schetsen. ‘De’ zzp’er bouwt geen pensioen op en heeft geen AOV. En daarmee vormen zelfstandigen niet alleen een risico voor zichzelf, maar ook voor de samenleving als geheel.
Volgens Zonneveld en Blaauw wordt een belangrijke groep vergeten. Dat zijn de zzp’ers die wel iets hebben geregeld voor het risico op arbeidsongeschiktheid en die wel pensioen opbouwen. Die groep is groter dan gedacht, stellen zij.

Totaal ander beeld

“We hebben recentelijk een onderzoek gedaan onder onze deelnemers. Daaruit blijkt dat 80% naast het opbouwen van een pensioen bij ons ook iets heeft geregeld voor het risico op arbeidsongeschiktheid. Dat is dus een totaal ander beeld dan meestal wordt geschetst”, aldus Zonneveld, directeur van BrightPensioen.
Lees hier het hele artikel in am:web