18 februari 2021

Zo gebruik je het financieel jaaroverzicht van BrightPensioen

Het financieel jaaroverzicht vind je onder “documenten”, als je inlogt op jouw deelnemersomgeving. Dit overzicht gebruik je voor je aangifte inkomstenbelasting.

Je hebt óf een pensioenrekening (lijfrente, box 1), óf een beleggingsrekening (box 3), óf beide. In het laatste geval heb je twee verschillende rekeningnummers om in te loggen in de Bright deelnemersomgeving.

Let op: BrightPensioen heeft de correcte gegevens aangeleverd bij de Belastingdienst. Wij horen alleen helaas van meerdere klanten dat de Belastingdienst de gegevens niet correct heeft overgenomen, waardoor er onjuiste gegevens kunnen zijn ingevuld. Controleer deze gegevens (zowel box 1 als box 3) daarom goed aan de hand van jouw jaaroverzichten.

Pensioenrekening (box 1)

  • “Uitgaven lijfrenten en andere inkomensvoorzieningen – inleg 2020” (zie onderstaand plaatje) vul je in bij de aangifte inkomstenbelasting bij “Uitgaven lijfrenten en andere inkomensvoorzieningen” in box 1.
  • “Beleggingen – Andere belegging – Certificaten Bright Pensions N.V. – 1/1/2020” is zichtbaar bij deelnemers die voor 1-1-2020 klant zijn geworden. Dit is de waarde per 1 januari 2020 van jouw investering in BrightPensioen: de certificaten op aandelen die je hebt gekregen voor het inschrijfgeld. Dit telt mee als box 3 vermogen.
Image

 

Beleggingsrekening (box 3)

  • Als je een beleggingsrekening hebt, moet je de waarde van je beleggingen op 1 januari 2020 aangeven als box 3 vermogen bij je belastingaangifte (zie onderstaand plaatje).
Image

 

Op alle overzichten

  • Bij de sectie “Certificaten Bright Pensions N.V.” (zie de afbeelding hieronder) vind je het totaal aantal certificaten op aandelen Bright Pensions NV dat je eind 2020 in bezit had. Als deze pas in 2020 zijn gekocht, dan hoef je de waarde hiervan nog niet op te geven als box 3 vermogen voor de aangifte van 2020, omdat de peildatum voor de aangifte 1 januari 2020 is.
Image

 

Kom je er niet uit? Bel ons gerust op: 020 – 70 70 540. Of plan een belafspraak.