18 februari 2020

Zo gebruik je het financieel jaaroverzicht van BrightPensioen

Het financieel jaaroverzicht dat je ziet onder “documenten”, als je inlogt op jouw deelnemersomgeving, gebruik je voor je aangifte inkomstenbelasting.

Je hebt óf een pensioenrekening (lijfrente, Box 1), óf een beleggingsrekening (Box 3), óf beide. In het laatste geval heb je twee verschillende rekeningnummers om in te loggen op jouw Bright deelnemersomgeving.

Pensioenrekening (Box 1)

  • “Uitgaven lijfrenten en andere inkomensvoorzieningen – inleg 2019” (zie onderstaand plaatje) vul je in bij de aangifte inkomstenbelasting bij “Uitgaven lijfrenten en andere inkomensvoorzieningen” in Box 1.
  • “Beleggingen – Andere belegging – Certificaten Bright Pensions N.V. – 1/1/2019” is zichtbaar bij deelnemers die voor 1-1-2019 klant zijn geworden. Dit is de waarde per 1 januari 2019 van jouw investering in BrightPensioen: de certificaten op aandelen die je hebt gekregen voor het inschrijfgeld. Dit telt mee als Box 3 vermogen.
Image

 

Beleggingsrekening (Box 3)

  • Als je een beleggingsrekening hebt, moet je de waarde van je beleggingen op 1 januari 2019 aangeven als Box 3 vermogen bij je belastingaangifte (zie onderstaand plaatje).
Image

 

Op alle overzichten

  • Bij de sectie “Certificaten Bright Pensions N.V.” (zie de afbeelding hieronder) vind je het totaal aantal certificaten op aandelen Bright Pensions NV dat je eind 2019 in bezit had. Als deze pas in 2019 zijn gekocht, dan hoef je de waarde hiervan nog niet op te geven als Box 3 vermogen voor de aangifte van 2019, omdat de peildatum voor de aangifte 1 januari 2019 is.
Image

 

Kom je er niet uit? Bel ons gerust op: 020 – 70 70 540. Of plan een belafspraak, dan bellen wij jou.