24 juli 2016

Jacco

Jacco is Sales Director

Wat heb je tot nu toe aan pensioen gedaan?

Dat is een beetje versnipperd. Ik werk dan weer in loondienst, dan weer eens als zelfstandige. Ik heb dus hier en daar wat potjes, maar of dat wat voorstelt… Ik laat het maar staan op aanraden van mijn adviseur. Maar ik weet wel dat ik zelf dingen moet regelen. Mijn strategie is een stukje huis aflossen, een stukje beleggen en dus wat pensioen opbouwen via jullie.

Hoe kwam je met BrightPensioen in aanraking?

Ik volgde Peter Verhaar al lang op Twitter en hij noemde jullie vaak. Het feit dat hij jullie ‘endorsed’ gaf me vertrouwen. En gelet op mijn leeftijd, 34, moest ik er gewoon een keer mee beginnen, dus ging ik me er wat meer in verdiepen.

Wat trok je aan in BrightPensioen?

Ik werk altijd voor startups die een bepaalde industrie willen ‘disrupten’. Jullie doen precies hetzelfde en dat spreekt me aan. Zelf zou ik me niet bij het ZZP-pensioenfonds aansluiten, want ik heb geen affiniteit met dat soort clubs. Bovendien is BrightPensioen voor iemand met mijn inkomen het meest interessant.

Wat kunnen we nog verbeteren?

Ik heb nog niet zoveel op jullie website gekeken, dus ik weet het niet precies. Ik verwacht alleen wel dat er met normale technologie gewerkt wordt. Dat dingen gewoon werken. Wat ik wel graag zou willen is dat wanneer ik bij jullie pensioen opbouw, ik uiteindelijk ook de uitkering door jullie kan laten uitvoeren. Anders moet ik alsnog naar een bank of een verzekeraar. Ik wil het liefst zo min mogelijk van banken, verzekeraars of de overheid afhankelijk zijn. Ik wil graag zelf in control zijn. Dus als jullie dat ook willen gaan doen ben ik tevreden*.
*De uitkeringsfase verzorgen staat hoog op onze ambitielijst.