3 mei 2016

Wij vinden dat je pensioen te allen tijde van jou moet zijn. Daarom krijg je je eigen online pensioenrekening, betaal je een vaste vergoeding per jaar en word je mede-eigenaar van BrightPensioen.

Je volledige inleg naar je pensioen

Dat klinkt logisch, maar bij alle andere pensioeninstellingen draag je een percentage van je inleg af. Daarnaast wordt er jaarlijks een percentage van je pensioenpot afgeroomd. Hoe meer je opbouwt, hoe meer je betaalt. En dat terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft. Dat vinden wij niet logisch. Bij ons betaalt elke deelnemer dezelfde vaste vergoeding voor het lidmaatschap. En we beleggen het vermogen van de deelnemers tegen kostprijs.

Je eigen online pensioenrekening

Als deelnemer krijg je je eigen online rekening. Hier kun heel eenvoudig en flexibel je gegevens bekijken of wijzigen. Je bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt. Heb je ook elders pensioen opgebouwd? Dan kun je deze gegevens eenvoudig inlezen voor een handig totaaloverzicht.

Je eigen pensioeninstelling

Niet alleen je pensioenpot is van jou, maar ook BrightPensioen wordt van jou. Je wordt mede-eigenaar via de BrightPensioen coöperatie. Dat betekent dat je inspraak hebt én meedeelt in eventuele winst. Wanneer het deelnemersaantal groeit, worden de kosten nog lager, en groeit het aandeel van de coöperatie. Totdat de coöperatie de meerderheid van de aandelen – en daarmee de zeggenschap – heeft.

Je pensioen na overlijden

Mocht je onverhoopt komen te overlijden, verdwijnt je pensioen niet in de collectieve pot, zoals bij pensioenfondsen of pensioenverzekeraars. Bij BrightPensioen komt jouw opgebouwde pensioenpot toe aan je nabestaanden, mocht je komen te overlijden.

Over de beleggingskosten

De variabele beleggingskosten bestaan uit kosten voor het in- en uitstappen in het fonds (ook wel transactiekosten genoemd) en de jaarlijkse fondskosten. Deze fondskosten bestaan uit de kostprijs voor de indextrackers, de bewaarkosten en de kosten voor het eventueel actief herbalanceren van de portefeuille. Deze kosten worden jaarlijks in het beleggingsfonds verrekend.