13 oktober 2017

We zijn trots! BrightPensioen is genomineerd voor de PensioenWegwijzer 2017, een jaarlijkse prijs voor de organisatie met de beste methode om consumenten inzicht te geven en keuzes te laten maken ten aanzien van hun pensioen. De prijs is in het leven geroepen door Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën en partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties. Naast BrightPensioen zijn dat Aegon, Kandoor (initiatief van APG), How 2 Spend It en detijdvanjeleven.nl (initiatief van de Pensioenfederatie).

Zzp’er een vergeten groep

Als het om pensioenen gaat, zijn Zzp’ers een vergeten groep in Nederland. Vrijwel niemand licht deze groep van inmiddels 1 miljoen werkenden goed voor over pensioenen. Ons pensioenstelsel is ook helemaal niet ingericht op Zzp’ers. Daarom zetten wij maximaal in op het voorlichten van Zzp’ers over pensioenen. BrightPensioen zet een breed scala aan voorlichtingsmiddelen in: webinars, workshops, een pensioenindicator en een geavanceerde Excel tool om de jaarruimte voor 2017 te berekenen. Deze twee tools zijn al door tienduizenden mensen gebruikt.

Webinar ‘Pensioen maar dan leuk’

Centraal in de aanpak om Zzp’ers voor te lichten staat het Webinar ‘Pensioen maar dan leuk’. Meer dan 2.500 Zzp’ers namen inmiddels deel aan dit webinar BrightPensioen maandelijks organiseert. Tijdens het webinar leggen we in begrijpelijke taal helder uit hoe het pensioen in Nederland geregeld is. En welke mogelijkheden je hebt zelf je pensioen te regelen.

Masterclass en extra webinar rond Pensioen3daagse

De uitreiking van de PensioenWegwijzer is onderdeel van de eveneens jaarlijkse Pensioen3daagse die dit jaar van 31 oktober t/m 2 november wordt gehouden. BrightPensioen steunt de Pensioen3daagse met extra webinars en workshops. Zo organiseerden we een ‘pensioen zelf regelen masterclass’ bij Spaces in Rotterdam en in Amsterdam.