Samen is het sleutelwoord

Samen pensioen opbouwen: dat is het uitgangspunt van BrightPensioen. Alle deelnemers bouwen individueel vermogen op met dezelfde duurzame doelen. Zo ontstaat er een uniek coöperatief model met deelnemers die mede-eigenaar zijn.

Pensioen is een voorziening voor de toekomst. Naast een goed gevulde pensioenrekening is daarvoor ook een leefbare samenleving noodzakelijk. Wie daar belang aan hecht en zelf z’n pensioen moet regelen – van zzp’ers en ondernemers tot werknemers zonder pensioenregeling – kan dit doen via BrightPensioen. En dat doe je dan niet alleen, want samen is ons sleutelwoord.

Samen eigenaar

Jouw pensioen is van jou en dus krijg jij het voor het zeggen. Voor je inschrijfgeld krijg je aandelen BrightPensioen en word je mede-eigenaar. Op deze manier heb je écht zeggenschap en deel je mee in toekomstige winst. De deelnemerscoöperatie heeft een bestuur en er is een jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het doel is dat deze coöperatie uiteindelijk de meerderheid van de zeggenschap krijgt.

Samen beleggen

Door gezamenlijk te beleggen ben je veel voordeliger uit dan wanneer je dit individueel doet. De kosten worden immers gedeeld door het aantal deelnemers. Onze missie is pensioenopbouw bieden tegen kostprijs. Dus hoe meer deelnemers, hoe lager deze kostprijs wordt. En dat levert weer meer pensioen op voor jou.

Samen bouwen aan Bright

We doen alles samen met onze deelnemers. We werken samen met zelfstandige professionals die tevens klant zijn. Zo zijn onze website bouwers, SEO specialisten, ontwerpers, tekstschrijvers, bestuursleden en social media specialisten allemaal klanten van BrightPensioen. Kun jij ons ook ergens mee helpen? Of wij jou? Laat het ons weten. We zijn allemaal Bright.

Samen Delen in de winst

BrightPensioen streeft geen winstmaximalisatie na. Maar als we winst maken delen onze deelnemers daarin mee. We verwachten vanaf 2020 winst te kunnen uitkeren. De eerste deelnemers van BrightPensioen kregen 500 aandelen voor hun inschrijfgeld van € 100. Vanaf juni 2016 kregen nieuwe deelnemers nog 400 aandelen en sinds 1 januari 2019 is dat 250 aandelen. Dus hoe eerder je deelnemer wordt, hoe meer je hier in de toekomst van zult profiteren.

Neem eens een kijkje in onze community

Mede-eigenaar zijn, meepraten en meebeslissen. Hoe gaat dat in zijn werk? En is het verplicht om actief mee te doen? Niks is verplicht, maar de deuren staan open en de lijntjes zijn kort. We staan onze deelnemers graag persoonlijk te woord en er zijn bijeenkomsten waar van gedachten gewisseld kan worden. Ook via e-mail, social media en communityplatform worden ideeën gedeeld en samenwerking omarmd.

Interesse?

Neem gratis deel aan een webinar, of lees meer in onze whitepaper hoe je zelf je pensioen kan regelen. 

Begin vandaag met je pensioen Gratis lid tot € 3.000