9 november 2017

Samen pensioen opbouwen: dat is het uitgangspunt van BrightPensioen. Alle deelnemers bouwen individueel vermogen op met dezelfde duurzame doelen. Zo ontstaat er een uniek coöperatief model met deelnemers die mede-eigenaar zijn.

Pensioen is een voorziening voor de toekomst. Naast een goed gevulde pensioenrekening is daarvoor ook een leefbare samenleving noodzakelijk. Wie daar belang aan hecht en zelf z’n pensioen moet regelen – van zzp’ers en ondernemers tot werknemers zonder pensioenregeling – kan dit doen via BrightPensioen. En dat doe je dan niet alleen, want samen is ons sleutelwoord.

Samen eigenaar

Jouw pensioen is van jou en dus krijg jij het voor het zeggen. Voor je inschrijfgeld krijg je aandelen BrightPensioen en word je mede-eigenaar. Op deze manier heb je écht zeggenschap en deel je mee in toekomstige winst. De deelnemerscoöperatie heeft een bestuur en er is een jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het doel is dat deze coöperatie uiteindelijk de meerderheid van de zeggenschap krijgt.

Samen beleggen

Door gezamenlijk te beleggen ben je voordeliger uit dan wanneer je dit individueel doet. De kosten worden immers gedeeld door het aantal deelnemers. Onze missie is pensioenopbouw bieden tegen kostprijs. Dus hoe meer deelnemers, hoe lager deze kostprijs wordt. En dat levert weer meer pensioen op voor jou.

Samen bouwen aan Bright

We doen alles samen met onze deelnemers. We werken samen met zelfstandige professionals die tevens klant zijn. Zo zijn onze website bouwers, SEO specialisten, ontwerpers, tekstschrijvers, bestuursleden en social media specialisten allemaal klanten van BrightPensioen. Kun jij ons ook ergens mee helpen? Of wij jou? Laat het ons weten. We zijn allemaal Bright.

Samen blijven leren

De beste pensioenvoorziening – naast Bright natuurlijk – is investeren in jezelf is. Zo lang je werk doet waar je energie van krijgt, wíl je helemaal niet met pensioen. En als je jezelf blijft ontwikkelen, dan blijft het ook leuk. Met de Bright Academy helpen Bright-leden elkaar met leuke en leerzame webinars.

Samen delen in de winst

BrightPensioen streeft geen winstmaximalisatie na. Maar als we winst maken delen onze deelnemers daarin mee. We verwachten in 2020 voor het eerst winstgevend te zijn. Dat betekent nog niet dat we direct dividend kunnen uitkeren. Daarvoor moeten eerst de verliezen uit het verleden zijn goedgemaakt. Maar wellicht kunnen we al eerder op andere manieren iets teruggeven aan onze leden. Bijvoorbeeld door een korting op het lidmaatschap.

Neem eens een kijkje in onze community

Mede-eigenaar zijn, meepraten en meebeslissen. Hoe gaat dat in zijn werk? En is het verplicht om actief mee te doen? Niks is verplicht, maar de deuren staan open en de lijntjes zijn kort. We staan onze deelnemers graag persoonlijk te woord en er zijn bijeenkomsten waar van gedachten gewisseld kan worden.

Interesse?

Neem gratis deel aan een webinar, of lees meer in onze whitepaper hoe je zelf je pensioen kan regelen.