De kracht van samen voor je pensioen!

Wij geloven in de kracht van samen. Bij Bright word je daarom lid én mede-eigenaar. Samen met duizenden andere ondernemers, net als jij. Zo bouwen we samen, via een coöperatie, pensioen op voor later.

Image

Samen is het sleutelwoord

Alle deelnemers bouwen individueel vermogen op. Helder! Wat van jou is, blijft van jou.

Maar al het andere doen we samen. We beleggen samen, we beslissen samen en delen samen in de winst. Ook delen sommige Bright-leden onderling het risico op arbeidsongeschiktheid, en andere weer hun kennis, in de Bright Academy.

En al dat samenwerken, levert jou meer op.

Image

Waarom samen slimmer is dan alleen

 • Samen beleggen levert meer op

  Iedere maand beleggen wij het vermogen van onze leden. Door gezamenlijk te beleggen, spreid je risico’s en ben je voordeliger uit dan wanneer je dit individueel doet. De kosten worden namelijk gedeeld door het aantal deelnemers. En die houden we zo laag mogelijk, door tegen kostprijs te beleggen. Hoe meer deelnemers, hoe lager die kostprijs wordt.

 • Samen delen in de winst

  Voor je inschrijfgeld krijg je certificaten van aandelen BrightPensioen en word je mede-eigenaar. Op deze manier heb je écht zeggenschap en deel je mee in toekomstige winst.

 • Samen beslissen

  Jouw pensioen is van jou en jij hebt daar iets over te zeggen, via onze deelnemerscoöperatie. De deelnemerscoöperatie heeft een bestuur en er is een jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het doel is dat deze coöperatie uiteindelijk de meerderheid van de zeggenschap krijgt.

 • Samen bouwen aan Bright

  We werken ook samen met onze deelnemers op andere vlakken. Zo zijn onze website bouwers, SEO specialisten, ontwerpers, tekstschrijvers, bestuursleden en social media specialisten allemaal ook Bright-lid.

 • Samen is ook...

  Het risico op arbeidsongeschiktheid delen met andere leden. Via de unieke Bright schrenkkring bij SharePeople. En je kennis met elkaar delen in de Bright Academy. Met webinars en boeken.

Wel coöperatief, niet collectief

Bij ons geldt: wat van jou is, blijft van jou. Jouw geld gaat dus niet op ‘een grote hoop’. En mocht je overlijden, dan gaat jouw pensioenpot naar je nabestaanden.

Dit is anders dan bij pensioenfondsen. Bij pensioenfondsen is er sprake van een collectieve pensioenpot. BrightPensioen gelooft niet in deze vorm van collectiviteit. Het inkomen van iedere Nederlander is individueel. Dus waarom moet het inkomen voor later dan in een collectieve pot verdwijnen?

Image

Onze oplossing voor jou

Zzp'er bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Zelfstandige zonder pensioen?

Bij ons regel je het makkelijk zelf. Flexibel én met fiscaal voordeel.

Ik ben zzp'er
Werkgever bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Pensioen regelen voor je werknemers?

Wij bieden flexibiliteit voor jou als werkgever en voor medewerkers.

Ik ben werkgever
Werknemers bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Zelf pensioen opbouwen in loondienst?

Jij bepaalt hoeveel je opzijzet. En wanneer je met pensioen gaat.

Ik ben werknemer

Hoe het allemaal begon

Karin Jakobsen werkte jarenlang bij financiële instellingen. Daar ontdekte ze dat er iets fundamenteel mis is binnen de financiële wereld. Terwijl ze nadacht over hoe het anders kon, ontmoette ze Sjaak Zonneveld. In zijn boek: Het Nieuwe Werken aan je Pensioen beschrijft hij hoe een eerlijk en duurzaam pensioenstelsel eruit zou moeten zien. Karin en Sjaak trekken nu samen op om het pensioenstelsel en het financiële stelsel te veranderen.

Image

Pensioen voor jezelf regelen werkt zo

 • Lid worden

  Schrijf jezelf in en open een rekening voor je pensioen.

 • Inleggen

  Begin met inleggen op je BrightPensioen rekening.

 • Doorgaan

  Je kunt elke maand je inleg aanpassen of iets extra’s storten.

Dit vinden onze leden

Waar we trots op zijn

 • Image
 • Image
 • Image