15 juni 2017

BrightPensioen is opgericht om mensen zonder pensioen de mogelijkheid te geven op een aantrekkelijke en flexibele manier pensioen op te laten bouwen. Hiermee willen we voorkomen dat veel mensen in de toekomst te maken krijgen met een grote terugval in inkomen.

Dat dit ook daadwerkelijk een probleem gaat worden staat vandaag te lezen in het Financiële Dagblad. Vooral zzp’ers met een middeninkomen zijn minder goed voorbereid op hun pensioen, dan werknemers in loondienst. Zij moeten na pensionering naar verwachting grote stappen terug doen, tot wel een halvering van hun inkomen. Dat komt naar voren uit wetenschappelijk onderzoek naar zelfstandigen zonder personeel en hun pensioensituatie vanuit de SER-commissie Toekomst Pensioenstelsel.

BrightPensioen heeft aan deze commissie concrete voorstellen gedaan op welke manier het makkelijker en aantrekkelijker gemaakt kan worden voor zzp’ ers om pensioen op te bouwen. Dit kan door dit te koppelen aan de aangifte omzetbelasting die de zzp’er elk kwartaal doet en door de zzp’ er de mogelijkheid te geven dit potje ook aan te spreken in tijden dat het economisch minder gaat.

Lees hier meer over het voorstel van BrightPensioen.