28 november 2016

Communicerende vaten

Er is niets mis met bedrijven die winstmaximalisatie nastreven. Maar voor een pensioenaanbieder geldt dat het onmogelijk is een maximaal pensioen voor de klant én maximale winst na te streven. Meer winst betekent minder pensioen. En meer pensioen betekent minder winst. Dat zijn communicerende vaten.

Social enterprise

BrightPensioen is een social enterprise. Wij bieden een oplossing voor een maatschappelijke uitdaging. Namelijk dat een groeiende groep Nederlanders geen pensioen (meer) opbouwt. Net als andere ondernemingen willen we geld verdienen. En moeten we winst maken. Maar dat is een middel om onze missie te bereiken.

Missie

Onze missie is de beste pensioenaanbieder van Nederland worden. Onze deelnemers van een zo goed mogelijk pensioen voorzien. Als enige pensioenaanbieder beleggen we volledig duurzaam en tegen kostprijs. En dat resulteert in meer pensioen. Naarmate het aantal deelnemers groeit, dalen de kosten. En daar profiteer jij als deelnemer van.

Geen winstmaximalisatie

Om een gezond bedrijf te zijn en te blijven moeten we winst maken. Maar bij BrightPensioen gaan klantbelang en aandeelhoudersbelang hand in hand. Onze klanten zijn immers ook aandeelhouder. BrightPensioen gaat niet voor maximale winst. Wél voor een maximaal pensioen. Want  jou een maximaal pensioen beloven én winstmaximalisatie nastreven: dat gaat niet samen.