24 juli 2016

Maartje
Maartje  is Redacteur/verslaggever

Wat heb je tot nu toe aan pensioen gedaan?

Ik werk al 15 jaar in de mediawereld. Ik heb bij sommige werkgevers pensioen opgebouwd bij pensioenfonds PNO media. De ene keer wat meer en de andere keer iets minder. Maar hoeveel ik daar nu precies heb opgebouwd is me niet helemaal duidelijk. Als ik na moet gaan denken over pensioenen, belastingen en andere financiële dingen dan haak ik af. Zoals veel mensen om me heen trouwens.

Wat weet je van pensioen?

Ik heb me er tot anderhalf jaar geleden nooit mee bezig gehouden. Ik ben me er in 2013 in gaan verdiepen want ik vond dat ik er wat meer van moest weten. Ik moest het immers zelf gaan regelen. Toen ontdekte ik dat er drie pijlers waren, dat wist ik daarvoor niet eens. Ik vroeg wat andere mensen deden en één persoon gaf aan dat hij aan banksparen deed. Daar heb ik me in verdiept en heb ook een gesprek gehad bij de bank. Maar het was me wel duidelijk dat banksparen nauwelijks wat oplevert.

En hoe kwam je met BrightPensioen in aanraking?

Ik deed een oproep op Facebook. ‘Wie weet hoe ik als zelfstandige pensioen kan opbouwen?’ Niemand had het antwoord maar ik kreeg wel veel reacties in de trant van: ‘Ik weet het ook niet, maar als je wat gevonden hebt laat het me weten’. Toen ben ik gaan Googlen en kwam ik jullie tegen. Ik heb me aangemeld voor de nieuwsbrief en ontving steeds een update.

Wat deed je beslissen om klant te worden?

Wat me in jullie verhaal aansprak, was dat het persoonlijk was. Dat het door mensen is opgezet die in hetzelfde schuitje hebben gezeten als ik. Mijn vriend is ZZP’er en die doet ook niets aan pensioen. En we hebben wel steeds last van zo’n stemmetje dat zegt, je moet nu wel eens wat gaan doen aan je pensioen. Uiteindelijk hebben we op 30 december maar de stoute schoenen aangetrokken. We hebben nog wel snel even op jullie site gekeken wat er zou gebeuren als Bright failliet zou gaan, maar zagen dat dat geen consequenties zou hebben. Dus toen hebben we ons aangemeld. En wat een opluchting gaf dat! Echt een heerlijk gevoel om dat eindelijk van mijn bordje af te hebben.

Wat kunnen we nog verbeteren?

Ik heb nog steeds niet echt een goed gevoel hoeveel ik nu zou moeten inleggen voor een beetje goed pensioen. Het zou handig zijn als jullie daar een hulpmiddel voor zouden maken*.
*NB: je kunt nu gebruikmaken van de handige gratis pensioenindicator