Wij vonden dat pensioen anders moest. Flexibeler. Duurzamer. Eerlijker. Dus zonder winstmaximalisatie. Maar mét een maximaal pensioen voor de deelnemers. Deelnemers die ook aandeelhouder zijn. Zo ontstond BrightPensioen

Zo begon het

Als zelfstandigen zochten we naar mogelijkheden om pensioen op te bouwen. Maar we vonden het aanbod van bestaande aanbieders niet aantrekkelijk. Daarom besloten we zelf een pensioenbedrijf te starten. Maar dan een die eigendom van de deelnemers wordt zodat het belang van de deelnemers gewaarborgd blijft.

Wat is BrightPensioen?

BrightPensioen biedt flexibele pensioenopbouw voor zzp’ ers en andere mensen die zelf hun pensioen moeten regelen. BrightPensioen is de enige aanbieder die geen geld verdient aan het pensioenvermogen van de deelnemers, maar aan een jaarlijks lidmaatschap. Deelnemers zijn – via een coöperatie – mede-eigenaar van BrightPensioen. Daardoor hebben ze zeggenschap en delen ze mee in de winst. Het vermogen van de deelnemers wordt tegen kostprijs belegd in een 100% duurzaam lifecycle fonds.

Missie

BrightPensioen biedt pensioenopbouw tegen kostprijs. We willen de beste en meest duurzame pensioenaanbieder van Nederland worden. Daarnaast willen we Nederland pensioenbewuster maken en gaan we het Nederlands pensioenstelsel hervormen naar een eerlijker, flexibeler en duurzamer stelsel.

Visie

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde. Daarom zou je – tot op bepaalde hoogte – zelf moeten kunnen bepalen hoeveel pensioen je opbouwt, bij wie je dat doet en wanneer je met pensioen gaat. Iedere Nederlander zou dan ook – naast een bankrekening – een individuele pensioenrekening moeten hebben. Je salaris wordt op de bankrekening gestort en de pensioenbijdrage op je pensioenrekening.

Ambitie

BrightPensioen wil groeien zodat de tarieven verder omlaag kunnen. Daarom is het zaak dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Daarnaast willen we onze dienstverlening uitbreiden zodat we ook de uitkeringsfase kunnen verzorgen en een oplossing voor arbeidsongeschiktheid kunnen bieden.

Over BrightPensioen

BrightPensioen is een handelsnaam van Bright Pensions N.V. Bright Pensions N.V. is eind 2014 vergunning verleend door de Autoriteit Financiële Markten (“AFM”) om op te treden als beheerder van een Instelling Collectieve Beleggingen in Effecten (“ICBE”, ook wel “UCITS” genoemd). Het Bright LifeCycle Fonds en haar subfondsen zijn aangemeld bij de AFM en voldoen aan de ICBE vereisten. 

Begin vandaag met je pensioen Gratis lid tot € 3.000
Bel me terug