De jaarruimte tool voor 2023 is beschikbaar, download ‘m nu

Waar belegt Bright precies in?

Benieuwd naar de samenstelling van het duurzame Bright LifeCycle Fonds? Hieronder vind je ons lijstje met ingrediënten.

Image

Ons doel: 6% rendement

De portefeuille van het Bright LifeCycle Fonds bestaat uit ETF’s van wereldwijd gespreide duurzame aandelen en obligaties. Daarnaast beleggen we in greenbonds. De portefeuille is samengesteld in samenwerking met Mercer. Het doel van het fonds is om (minimaal) een rendement van 4% boven de inflatie (gemiddeld 2%) te halen. Dat is met de samenstelling van 60% aandelen en 40% obligaties en greenbonds haalbaar en realistisch.

Image

Een duurzaam fonds

Sinds de start van BrightPensioen is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. Op onze website en in ons duurzaamheidsverslag leggen we daarom uitgebreid uit wat dit inhoudt en hoe we beleggen. En wat onze ambities zijn. Want wij begrijpen goed dat je geld voor jouw toekomst, niet in zaken wilt stoppen die diezelfde toekomst in gevaar kunnen brengen.

Hoeveel wil jij straks hebben?

Jouw leeftijd
0
Je belegt tot je...
0
Gemiddelde inleg per maand
0

Eenmalige inleg

Vul hier het startbedrag in dat je ineens wilt inleggen.
Eenmalige inleg
0

Gemiddeld bruto rendement

Het doelrendement van het neutrale profiel is 6%. Het getoonde rendement gaat uit van lifecycle beleggen. Tien jaar voor de gekozen einddatum wordt het risico afgebouwd naar defensief (doelrendement 3,5%). : Dus hoe korter de opbouwperiode, hoe lager het gemiddeld rendement. Je hoeft geen gebruik te maken van lifecycle beleggen. Als je het rendement handmatig wijzigt, wordt geen rekening meer gehouden met de lifecycle. Als je neutraal wilt blijven beleggen, zet dan het rendement op 6%.
Gekozen gemiddeld rendement
0
Wat mis ik als ik over jaar begin?
0
Benieuwd hoeveel je kan opbouwen met beleggen?
Speel met de schuifjes en krijg een indicatie.
Opbouwperiode: jaar
Indicatie opgebouwd vermogen
Totaal ingelegd
Met de gekozen inleg en looptijd, is Bright voor jou minder aantrekkelijk. Als je meer en/of langer inlegt wordt Bright wél interessant. En dan verdwijnt deze melding weer.
Wat mis ik als ik over jaar begin?
€ − % minder

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het pensioenvermogen dat je kunt opbouwen en bijbehorende uitkering bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Er is geen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie en deze indicatie is geen individueel advies. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De berekeningen worden hier uitgelegd.

Waar we trots op zijn

 • Pensioen Pro Award voor communicatie - BrightPensioen maart 2022
 • Trustpilot afbeelding website BrightPensioen
 • Image

Zo simpel is het

 • Open een rekening

  Word ook lid. En open online een rekening.

 • Start met inleggen

  Wij beleggen je inleg duurzaam en tegen kostprijs.

 • Laat je pot geld uitkeren

  Als je met pensioen wilt, kun je jouw geld laten uitkeren.