Naar blog overzicht
19 jan 2021

Beleggen via het lifecycle principe

Afbeelding van Sjaak Zonneveld Geschreven door Sjaak Zonneveld

Bij BrightPensioen hoef je geen beleggingskeuzes te maken. Je hoeft geen beleggingen of risicoprofiel te kiezen. Jouw risicoprofiel wordt automatisch afgestemd op jouw leeftijd. Je belegt standaard tot je AOW leeftijd met een neutraal risicoprofiel van ongeveer 60% aandelen (risicovol) en 40% obligaties (risicomijdend). Deze verdeling is zo gekozen omdat op deze manier het best geprofiteerd kan worden van het automatische herbalanceren wat maandelijks gebeurt. Deze AOW leeftijd staat op dit moment (2022) standaard op 67 jaar en drie maanden.

Risico afbouwen

Wij bouwen vanaf tien jaar voor die leeftijd (dus 57 jaar en drie maanden) het risico automatisch af in 120 maandelijkse stapjes naar defensief. Dat is ongeveer 25% aandelen en 75% obligaties.

Image

Lifecycle aanpassen

Omdat pensioen een noodzakelijk doel is, is het sterk aan te raden het risico van de pensioenrekening af te bouwen via de lifecycle. Een reden om hiervan af te willen wijken kan zijn omdat je gedurende de uitkeringsfase wilt doorbeleggen. Dit doorbeleggen tijdens de uitkeringsfase is tegenwoordig ook mogelijk bij een aantal aanbieders. En ook BrightPensioen hoopt dit in 2022 te kunnen aanbieden. Wil je langer dan deze standaard leeftijd (57 jaar en 3 maanden) neutraal blijven beleggen? Dan kunnen we de datum waarop we beginnen met risico afbouwen opschuiven. Via dit formulier kun je dat bij ons aangeven.

Vragen? Bel ons! Dat kan op: 020 – 70 70 540.