24 november 2017

Vergelijking ZZP-pensioenaanbieders BrightPensioen en Brand New Day.

Goed dat je bezig bent met je pensioen. Maar hoe kies je nu welke aanbieder het best bij jou past? Op deze de verschillen zijn tussen BrightPensioen en de zzp-pensioenaanbieder waarmee we het vaakst vergeleken worden: Brand New Day.

Algemeen

Brand New Day schudde in 2010 de pensioenmarkt op door een lager percentage dan tot dan gebruikelijk te rekenen.

BrightPensioen werd in 2015 gelanceerd en besloot helemaal niet meer aan een percentage te willen verdienen. Bright rekent een vast lidmaatschap belegt tegen kostprijs.

Brand New Day wil de prijsvechter zijn op de pensioenmarkt. BrightPensioen wil de beste prijs-kwaliteitsverhouding bieden.

Verdienmodel

Een belangrijk verschil tussen BrightPensioen en alle andere aanbieders is dat Bright uitsluitend geld verdient aan een vast lidmaatschap. Brand New Day en alle andere aanbieders verdienen geld door een percentage van elke inleg en jaarlijks een percentage van jouw pensioenpot af te romen.

Bij Bright word je mede-eigenaar

Bij BrightPensioen hebben we geen klanten maar leden. Als lid van de deelnemerscoöperatie word je mede-eigenaar van Bright. Daardoor heb je zeggenschap en deel je mee in de winst.

Beleggen

De belangrijkste invloed op de hoogte van je pensioen. Hoe wordt er belegd? BrightPensioen belegt volledig duurzaam. Zowel de aandelen als de obligaties. Daarnaast bevat de portefeuille groene obligaties. Brand New Day belegt ten dele duurzaam en gaat veel minder ver op gebied van duurzaamheid.

Image

Daarnaast herbalanceert BrightPensioen maandelijks de portefeuille zonder hiervoor kosten te hoeven maken.

De lifecycle van Bright bouwt het risico af in 120 maandelijkse stappen. Bij BND wordt dit in 10 jaarlijkse stappen gedaan. Kleinere stappen is beter. Hoe kleiner de stappen, hoe beter je het risico spreidt.

Social enterprise

BrightPensioen is een social enterprise. Het doel is niet ‘zoveel mogelijk winst maken’. Het is immers onmogelijk een maximaal pensioen én maximale winst na te streven. Winst is een middel om onze maatschappelijke missie te bereiken. De beste pensioenoplossing bieden voor mensen zonder pensioen. En we willen ons financiële- en pensioenstelsel veranderen in een eerlijker en duurzamer stelsel.

Veel meer dan een pensioenrekening

  • Je krijgt voor het lidmaatschap zowel een pensioenrekening als een een (Box3) beleggingsrekening.
  • Je kunt het risico op arbeidsongeschiktheid delen met andere Bright leden onderling (via SharePeople).
  • Je krijgt gratis pensioen-workshops, –webinars en tools en natuurlijk is er het jaarlijks leden-event.

Samengevat

BrightPensioen brandnewday
Meedelen in winst/eigendom deelnemers

V

X

Volledig duurzaam beleggen

V

X

Automatisch herbalanceren

V

X

Social enterprise

V

X

Twee rekeningen voor één prijs

V

X

Risicoafbouw per maand

V

X

Geen winstmaximalisatie

V

X

Arbeidsongeschiktheidsrisico delen

V

X

Dus kies de aanbieder waar jij je het prettigst bij voelt. Is dat Bright? Open dan nu een rekening.

Ja, ik word ook Bright!