Waarin verschilt BrightPensioen van Brand New Day en andere zzp pensioen aanbieders?

Op deze pagina de belangrijkste verschillen tussen BrightPensioen en andere aanbieders waarmee we vergeleken worden, zoals ASR, Knab en Brand New Day.

Image

Onze missie

BrightPensioen is een social enterprise en b Corp. Onze maatschappelijke missie is mensen zonder pensioen aan een goed en duurzaam pensioen helpen.

En we willen het financiële stelsel veranderen. Als challenger stellen wij het gebruikelijke verdien- en eigendomsmodel in de financiële wereld ter discussie. We krijgen vaak de vraag wat de verschillen zijn tussen BrightPensioen en Brand New Day. Hieronder de belangrijkste verschillen.

De belangrijkste verschillen

 • Eerlijker verdienmodel

  Alle andere aanbieders verdienen geld door een percentage van het (pensioen) vermogen in te houden. Wij verdienen uitsluitend geld aan een jaarlijks lidmaatschap, dat los staat van je vermogen. We beleggen tegen kostprijs. Daardoor houd je meer pensioen over.

 • Leden zijn mede-eigenaar

  Wij hebben geen klanten, maar leden. Als lid van de deelnemerscoöperatie word je voor een klein stukje mede-eigenaar van BrightPensioen. Leden praten mee over onze plannen. Bijvoorbeeld over onze duurzame koers. En als we winst gaan uitkeren, delen leden mee.

 • Bright belegt duurzaam

  BrightPensioen belegt duurzaam. Zowel in aandelen als obligaties. De portefeuille bestaat voor een substantieel deel uit impact beleggingen (green bonds). De meeste andere aanbieders beleggen deels duurzaam en niet of nauwelijks in green bonds.

 • Sociale onderneming / b Corp

  BrightPensioen is een social enterprise. En we zijn b Corp. Wij streven geen winstmaximalisatie na. Winst is een middel om onze maatschappelijke missie te bereiken: een goede en duurzame pensioenoplossing bieden voor mensen zonder pensioen.

 • Een extra beleggingsrekening

  Je krijgt voor één lidmaatschap zowel een pensioenrekening (box1) als een extra (box 3) beleggingsrekening. Bijvoorbeeld voor een tussenpensioen, het aflossen van je hypotheek of de studie van je kinderen.

 • De Bright Academy

  De beste pensioenvoorziening – naast Bright – is investeren in jezelf. Als je jezelf blijft ontwikkelen, dan blijft werken leuk. Met de Bright Academy helpen Bright-leden elkaar met gratis webinars.

 • Verschillen in beleggen

  Bij sommige andere aanbieders mag je zelf je portefeuille samenstellen en zelf je risicoprofiel aanpassen. Bij Bright is het risicoprofiel automatisch afgestemd op je leeftijd. Wij herbalanceren maandelijks de portefeuille (zonder hiervoor kosten te hoeven maken). We bouwen het risico automatisch af in maandelijkse stappen.

Wij van WC-eend

Nee, wij zijn niet onpartijdig. En ‘wij van WC-eend’ hebben natuurlijk een voorkeur voor WC-eend. Maar kies vooral de aanbieder waar jij je het prettigst bij voelt. Is dat Bright? Dan ben je van harte welkom!

Reviews van onze leden

Zo simpel is het

 • Open een rekening

  Word ook lid. En open online een rekening.

 • Start met inleggen

  Wij beleggen je inleg duurzaam en tegen kostprijs.

 • Laat je pot geld uitkeren

  Als je met pensioen wilt, kun je jouw geld laten uitkeren.