Aangifte doen? Lees in deze blog hoe je jouw inleg bij Bright doorgeeft.

Waarin verschilt BrightPensioen van Brand New Day en andere zzp pensioen aanbieders?

Op deze pagina de belangrijkste verschillen tussen BrightPensioen en andere aanbieders waarmee we vergeleken worden, zoals het ZZP Pensioen, DeGiro, Doelbeleggen en Brand New Day.

Image

Onze missie

BrightPensioen is een social enterprise. Onze missie is de beste en duurzaamste pensioenaanbieder van Nederland te zijn. En we willen het pensioen en financiële stelsel veranderen. Als challenger stellen wij het gebruikelijke verdien- en eigendomsmodel in de financiële wereld ter discussie.

De belangrijkste verschillen

 • Ander verdienmodel

  Waar andere financiële instellingen geld verdienen door een percentage van het (pensioen) vermogen van de klant in te houden, verdienen wij uitsluitend geld aan een vast lidmaatschap. Wij beleggen het geld van leden tegen kostprijs en leggen daar geen marge op. Zo houd jij aan het einde van de rit meer over.

 • Leden zijn mede-eigenaar

  Wij hebben geen klanten, maar leden. Als lid van de deelnemerscoöperatie word je voor een klein stukje mede-eigenaar van BrightPensioen. Leden praten mee over onze plannen. Bijvoorbeeld over onze duurzame koers. En als we winst gaan uitkeren, delen leden mee.

 • Bright belegt duurzaam

  BrightPensioen belegt uitsluitend duurzaam. Zowel in aandelen als obligaties. De portefeuille bestaat voor een substantieel deel uit impact beleggingen (greenbonds). De meeste andere aanbieders beleggen deels of helemaal niet duurzaam en niet in greenbonds.

 • Sociale onderneming

  BrightPensioen is een social enterprise. Wij streven geen winstmaximalisatie na. Winst is een middel om onze maatschappelijke missie te bereiken: een goede en duurzame pensioenoplossing bieden voor mensen zonder pensioen.

 • Een extra beleggingsrekening

  Je krijgt voor ons lidmaatschap zowel een pensioenrekening als een extra (box 3) beleggingsrekening. Bijvoorbeeld voor een tussenpensioen, het aflossen van je hypotheek of de studie van je kinderen.

 • Onderling AO risico delen

  Bright-leden delen via SharePeople het risico op arbeidsongeschiktheid met elkaar. En omdat Bright-leden heel gezond blijken, is dat erg voordelig. Voor een paar tientjes per maand zijn ze gedekt.

 • De Bright Academy

  De beste pensioenvoorziening – naast Bright – is investeren in jezelf. Zo lang je werk doet waar je energie van krijgt, wíl je helemaal niet met pensioen. En als je jezelf blijft ontwikkelen, dan blijft het ook leuk. Met de Bright Academy helpen Bright-leden elkaar. Met gratis webinars bijvoorbeeld.

 • Verschillen in beleggen

  Bij sommige andere aanbieders mag je zelf je portefeuille samenstellen en zelf je risicoprofiel aanpassen. Bij Bright is het risicoprofiel automatisch afgestemd op je leeftijd. Wij herbalanceren maandelijks de portefeuille (zonder hiervoor kosten te hoeven maken) en we bouwen het risico automatisch af in maandelijkse stappen. Want: hoe kleiner de stappen, hoe beter je het risico spreidt.

Wij van WC-eend

Nee, wij zijn niet onpartijdig. En ‘wij van WC-eend’ hebben natuurlijk een voorkeur voor WC-eend. Maar kies vooral de aanbieder waar jij je het prettigst bij voelt. Is dat Bright? Dan ben je van harte welkom bij de club!

Of lees wat onze leden zeggen

Zo simpel is het

 • Open een rekening

  Word ook lid. En open online een rekening.

 • Start met inleggen

  Wij beleggen je inleg duurzaam en tegen kostprijs.

 • Laat je pot geld uitkeren

  Als je met pensioen wilt, kun je jouw geld laten uitkeren.