Waarin verschilt BrightPensioen van andere zzp-pensioen aanbieders?

Op deze pagina de belangrijkste verschillen tussen BrightPensioen en andere aanbieders waarmee we vergeleken worden, zoals het ZZP-pensioen, DeGiro en Brand New Day.

Image

Onze missie

BrightPensioen heeft als missie de beste pensioenaanbieder van Nederland te worden. En we willen het pensioen en financiële stelsel veranderen. Als challenger stellen wij het gebruikelijke verdien- en eigendomsmodel in de financiële wereld ter discussie.

De belangrijkste verschillen

 • Ander verdienmodel

  Waar andere financiële instellingen geld verdienen door een percentage van het geld (pensioen) van de klant in te houden, verdient BrightPensioen uitsluitend geld aan een lidmaatschap. Wij beleggen het geld van leden tegen kostprijs en leggen daar geen marge op.

 • Leden zijn mede-eigenaar

  Bij BrightPensioen hebben we geen klanten, maar leden. Als lid van de deelnemerscoöperatie word je mede-eigenaar van Bright. Leden praten mee over onze plannen. Bijvoorbeeld over onze duurzame koers. En als we winst gaan uitkeren, delen leden mee.

 • Bright belegt uitsluitend duurzaam

  BrightPensioen belegt uitsluitend duurzaam. Zowel de aandelen als de obligaties. Daarnaast bevat de portefeuille groene obligaties. De meeste andere aanbieders beleggen ten dele duurzaam – zoals de aandelen wel maar de obligaties niet – en niet in greenbonds.

 • Sociale onderneming

  BrightPensioen is een social enterprise. Wij streven geen winstmaximalisatie na. Winst is een middel om onze maatschappelijke missie te bereiken: een goede en duurzame pensioenoplossing bieden voor mensen zonder pensioen.

 • Een extra beleggingsrekening

  Je krijgt voor het lidmaatschap bij Bright zowel een pensioenrekening als een extra (Box3) beleggingsrekening. Bijvoorbeeld voor een tussenpensioen.

 • Onderling AO risico delen

  Bright-leden delen via SharePeople het risico op arbeidsongeschiktheid met andere Bright-leden. Dat doen ze voor een periode van twee jaar. En omdat Bright-leden heel gezond blijken, is dat erg voordelig.

 • De Bright Academy

  De beste pensioenvoorziening – naast Bright – is investeren in jezelf. Zo lang je werk doet waar je energie van krijgt, wíl je helemaal niet met pensioen. En als je jezelf blijft ontwikkelen, dan blijft het ook leuk. Met de Bright Academy helpen Bright-leden elkaar. Met gratis webinars bijvoorbeeld.

 • Verschillen in beleggen

  Bij sommige andere aanbieders mag je zelf je portefeuille samenstellen en zelf je risicoprofiel aanpassen.

  Bij Bright valt er minder te kiezen. Het risicoprofiel is automatisch afgestemd op je leeftijd, we herbalanceren maandelijks de portefeuille (zonder hiervoor kosten te hoeven maken) en we bouwen het risico automatisch af in maandelijkse stappen. Want: hoe kleiner de stappen, hoe beter je het risico spreidt.

Wij van WC-eend

Nee, wij zijn niet onpartijdig. En ‘wij van WC-eend’ hebben natuurlijk een voorkeur voor WC-eend. Maar kies vooral de aanbieder waar jij je het prettigst bij voelt. Is dat Bright? Dan ben je van harte welkom bij de club!

Of vraag het onze leden!