Overstappen naar BrightPensioen

Wil je net als duizenden anderen meebouwen aan een eerlijk financieel stelsel? Dan kun je met een waardeoverdracht jouw (zzp) pensioen overboeken naar Bright.

Image
Image

Je lijfrenten zijn van harte welkom!

Heb jij ook nog zo’n lijfrente? Miljoenen Nederlanders hebben er één. Vaak zonder het zich te realiseren. Een lijfrente die een woekerpolis bleek te zijn. Een bankspaarrekening die nauwelijks iets oplevert. Een pensioenpot bij een aanbieder waar je niet tevreden over bent. Toch doen weinig mensen hier iets mee. Want, gedoe… Denken ze. Maar dat valt reuze mee!

In drie stappen je bestaande lijfrente overboeken

 • Word Bright-lid

  Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van Bright en open een rekening.

 • Vertel ons dat je wilt overstappen

  Dit kan via het formulier hieronder. Wij sturen jou een voorbeeld verzoek tot overdracht. Deze kun je vervolgens printen, ondertekenen, en samen met een kopie van jouw identiteitsbewijs naar je oude aanbieder sturen.

 • You're in. Welkom!

  Wanneer de oude aanbieder de benodigde informatie heeft ontvangen, zullen zij het opgebouwde lijfrente- of stamrechtkapitaal fiscaal geruisloos aan ons overdragen. Wij sturen je een bevestiging zodra zij dit hebben gedaan.

Bye bye old world,
welcome Bright world

Via onderstaand formulier kun je aangeven dat je jouw lijfrente wilt overhevelen. Je ontvangt op het opgegeven e-mailadres een voorbeeld voor zo’n verzoek. Deze kun je printen, ondertekenen en samen met een kopie van jouw identiteitsbewijs naar je oude aanbieder sturen. Zodra de overdracht binnen is, ontvang je een bevestiging!

 • Jouw rekeningnummer bij Bright, waarnaar je het geld wil overdragen. Begint met A…
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Let op! Collectieve werkgeverpensioenen (tweede pijler) kunnen niet overgeheveld worden.
Image

Hoe groot kan jouw pensioenpot worden?

Jouw leeftijd
0
Start pensioenuitkering
0

Gemiddelde inleg per maand

Wat denk je gemiddeld per maand in te leggen gedurende de gehele looptijd?
Gemiddelde inleg per maand
0

Eenmalige inleg

Vul hier een bedrag in dat je ineens wilt inleggen. Bijvoorbeeld omdat je een bestaande lijfrente overboekt. Of omdat je je fiscale oudedagsreserve (FOR) afstort.
Eenmalige inleg
0

Gemiddeld bruto rendement

Wij beleggen volgens het lifecycle principe. Tien jaar voor de gekozen einddatum wordt het risico afgebouwd naar defensief. Het getoonde rendement houdt hier rekening mee: hoe korter de opbouwperiode, hoe lager dit rendement. Als je het rendement hier wijzigt, wordt geen rekening meer gehouden met risico-afbouw via de lifecycle.
Gemiddeld bruto rendement
0
Wat mis ik als ik jaar later begin?
0
Benieuwd hoe je pensioen eruit kan gaan zien?
Speel met schuifjes.
Opbouwperiode: jaar

Indicatie opgebouwd vermogen

Dit is de totale pot met geld die kunt opbouwen. Met deze pot koop je uiteindelijk een uitkering aan. Je bepaalt zelf hoe lang die uitkeringsperiode moet zijn.
Indicatie opgebouwd vermogen

Indicatie bruto uitkering per maand

Dit is een indicatie van de uitkering die je bij de huidige rentestand kunt verwachten voor de periode daaronder kiest. Koopkracht toont wat deze uitkering in euro's van vandaag zou zijn bij een inflatie van 2%. Kijk dus voor het bepalen van je inleg naar de door jou gewenste koopkracht.
Indicatie bruto uitkering per maand
Koopkracht: €

Uitkeringsperiode

In deze indicator krijg je een indicatie voor een uitkeringsperiode van 20, 25 of 30 jaar. Maar andere periodes zijn ook mogelijk. Minimaal 5 jaar, maximaal levenslang.
Uitkeringsperiode
0
Met de gegevens die je nu hebt ingevuld, is uitsluitend lijfrente opbouwen bij BrightPensioen minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden hier iets aan te doen. Meer inleggen, een langere periode kiezen, een tweede rekening openen. Vragen? Bel ons op: 020 – 70 70 540.
Wat mis ik als ik jaar later begin?
€ − % minder

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het pensioenvermogen dat je kunt opbouwen en bijbehorende uitkering bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. Hier lees je hoe de berekening en formule precies werkt.
De getoonde bedragen zijn een indicatie. Er is geen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie. De indicatie is géén individueel advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Waar we trots op zijn

 • Pensioen Pro Award voor communicatie - BrightPensioen maart 2022
 • Image
 • Image

Wat maakt Bright uniek?

 • Wij zijn tegen variabele kosten

  Wij verdienen niet aan jouw pensioen, maar aan een lidmaatschap.

 • Wij zijn een social enterprise

  Wij gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

 • Wij werken met een coöperatie

  Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.