De nieuwe Bright-portal is live!

Illustratie nieuwe online portal BrightPensioen, online deelnemer omgeving

Goed nieuws! Versie 1.0 van onze nieuwe portal is live. Met daarin een hoop verbeteringen ten opzichte van de oude portal. Maar, om direct de verwachtingen te managen: in de eerste versie zijn nog niet alle functionaliteiten van de oude portal beschikbaar. Lees daarom eerst even deze informatie. Met behulp van jullie feedback wordt de portal komende tijd uitgebreid.

Belangrijkste wijzigingen:

 • Inloggen met je e-mailadres.
  In plaats van met je rekeningnummer in te loggen – waardoor iemand met meerdere rekeningen per rekening apart moest inloggen – log je nu in met je e-mailadres (zie instructie). Eén inlog voor al je rekeningen.
  Belangrijk! Gebruik het e-mailadres dat bij ons bekend is en waarop je onze maandelijkse nieuwsbrief (incasso notificatie) ontvangt.
 • Eén scherm met jouw verschillende rekeningen.
  Nadat je ingelogd bent, zie je jouw rekeningen op één scherm. Voor het wijzigen van de inleg klik je op de rekeningen waarvan je jouw inleg wilt wijzigen.
 • Inzicht in jouw geschatte eindkapitaal.
  Bij het wijzigen van je inleg, zie je direct het effect van die wijziging op het geschatte eindkapitaal.
 • Zelf geld overboeken.
  Je kunt zelf geld overboeken van je beleggingsrekening naar je pensioenrekening. Of van je beleggingsrekening naar je bankrekening.
 • Je pensioenleeftijd en de leeftijd waarop je het risico gaat afbouwen, zijn van elkaar gescheiden.
  In de oude portal bepaalde je de risico afbouw van de lifecycle door je pensioenleeftijd aan te passen. In de nieuwe portal is dit gescheiden. De pensioenleeftijd is de leeftijd waarop je AOW krijgt en er is een aparte leeftijd waarop de lifecycle wordt afgestemd.

Wat ontbreekt er nog?

 • Gegevens inlezen vanuit mijnpensioenoverzicht.nl.
  In de oude portal kon je een XML-bestand met de gegevens uit mijnpensioenoverzicht.nl inlezen. De pensioenplanner maakte daar gebruik van. Die planner bleek voor veel mensen ingewikkeld. Daarnaast sloot deze niet aan op onze pensioenindicator. In deze eerste versie zit een basisplanner die een indicatie geeft van jouw pensioen bij Bright. In de toekomst willen we deze uitbreiden, zodat deze ook de AOW en je andere pensioenpotten kan laten zien
 • Aanpassen van de lifecycle / einddatum van jouw rekeningen.
  Het is (nog) niet mogelijk om de looptijd van je rekeningen zelf aan te passen. Hierdoor kun je de beleggingsmix (neutraal en defensief) beïnvloeden. Een wijziging van de beleggingsmix kan grote gevolgen hebben voor het rendement. Aan het begin van de coronacrisis zagen wij dat sommige leden op deze manier het risicoprofiel aan begonnen te passen. En zo een verlies creëerden. Wij willen niet dat iemand zichzelf onbedoeld in de vingers kan snijden. Wil je op dit moment aanpassingen doen in de lifecycle? Geef het ons door via het feedback formulier. Daar kun je ook andere feedback over de portal geven.
 • Zie verder hier de lijst van zaken die de komende tijd geïmplementeerd zullen worden.

That’s it. Tijd om de nieuwe portal te gaan bekijken!

Ga naar de nieuwe portal

Of bekijk de handleiding

Deel je feedback!
Laat ons weten wat je van de nieuwe portal vindt.

Bekijk wel eerst even de lijst van reeds bekende issues. Dat scheelt jou (en ons) wellicht werk.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. file size: 32 MB.
  • Vul hier je e-mailadres in waarmee je bekend bent bij Bright