De nieuwe Bright-portal is live!

Illustratie nieuwe online portal BrightPensioen, online deelnemer omgeving

Versie 1.0 van onze nieuwe portal is live. Met daarin een hoop verbeteringen ten opzichte van de oude portal. Maar, om direct de verwachtingen te managen: in de eerste versie zijn nog niet alle functionaliteiten van de oude portal beschikbaar. Lees daarom eerst even deze informatie. Met behulp van jullie feedback wordt de portal komende tijd uitgebreid.

Nieuwe inlog methode!

 • Je moet een nieuw wachtwoord aanmaken.
 • Inloggen gaat vanaf nu met je e-mailadres.
  Belangrijk! Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is en waarop je onze maandelijkse nieuwsbrief (incasso notificatie) ontvangt.

Lees hier de uitgebreide inlog instructie

Direct naar de nieuwe portal Maar lees eerst even verder…

Belangrijkste wijzigingen:

 • Eén login voor meerdere rekeningen.
  In plaats van met je rekeningnummer in te loggen – waardoor je per rekening apart moest inloggen – log je nu in met je e-mailadres. Eén login voor al je rekeningen dus.
 • Eén scherm met jouw verschillende rekeningen.
  Nadat je ingelogd bent, zie je jouw rekeningen op één scherm. Voor het wijzigen van de inleg klik je op de rekeningen waarvan je jouw inleg wilt wijzigen.
 • Inzicht in jouw geschatte eindkapitaal.
  Bij het wijzigen van je inleg, zie je direct het effect van die wijziging op het geschatte eindkapitaal.
 • Zelf geld overboeken.
  Je kunt zelf geld overboeken van je beleggingsrekening naar je pensioenrekening. Of van je beleggingsrekening naar je bankrekening.
 • Je pensioenleeftijd en de leeftijd waarop je het risico gaat afbouwen, zijn van elkaar gescheiden.
  In de oude portal werd de risico afbouw van de lifecycle door je pensioenleeftijd bepaald. In de nieuwe portal is dit gescheiden. De pensioenleeftijd is de leeftijd waarop je AOW krijgt en er is een aparte leeftijd waarop de lifecycle wordt afgestemd. NB: deze kun je op dit moment nog niet zelf wijzigen.

Wat ontbreekt er nog?

 • Gegevens inlezen vanuit mijnpensioenoverzicht.nl.
  In de oude portal kon je een XML-bestand met de gegevens uit mijnpensioenoverzicht.nl inlezen. De pensioenplanner maakte daar gebruik van. Die planner bleek voor veel mensen ingewikkeld. Daarnaast sloot deze niet aan op onze pensioenindicator. In deze eerste versie zit een basisplanner die een indicatie geeft van jouw pensioen bij Bright. In de toekomst willen we deze uitbreiden, zodat deze ook de AOW en je andere pensioenpotten kan laten zien.
 • Grafiek met ontwikkeling portefeuille
  In de eerste versie zit nog geen visuele weergave van je portefeuille en het rendement. Deze hopen we in een van de volgende versies te kunnen laten zien.
 • Aanpassen van de lifecycle / einddatum van jouw rekeningen.
  Het is (nog) niet mogelijk om de looptijd van je rekeningen zelf aan te passen. Hierdoor kun je de beleggingsmix (neutraal en defensief) beïnvloeden. Een wijziging van de beleggingsmix kan grote gevolgen hebben voor het rendement. Aan het begin van de coronacrisis zagen wij dat sommige leden op deze manier het risicoprofiel aan begonnen te passen. En zo een verlies creëerden. Wij willen niet dat iemand zichzelf onbedoeld in de vingers kan snijden. Wil je aanpassingen doen in de lifecycle? Geef het door via het feedback formulier hieronder. Daar kun je ook andere feedback over de portal geven.
 • Zie ook de lijst van reeds bekende issues die de komende tijd opgepakt zullen worden.

That’s it. Tijd om de nieuwe portal te gaan bekijken!

Ga naar de nieuwe portal

Of bekijk de handleiding

Deel je feedback!
Laat ons weten wat je van de nieuwe portal vindt.

Bekijk wel eerst even de lijst van reeds bekende issues. Dat scheelt jou (en ons) wellicht werk.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Vul hier je e-mailadres in waarmee je bekend bent bij Bright