22 augustus 2022

Onafhankelijk vergelijkings-platform Finner geeft Bright opnieuw vijf sterren

Image

Finner is het grootste onafhankelijke vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers in Nederland. Je kunt er banken, brokers, vermogensbeheerders en pensioenaanbieders vergelijken. Ook BrightPensioen staat op finner.nl, met voor het tweede jaar op rij vijf sterren naast onze naam.

Ieder jaar beoordeelt Finner de partijen op hun platform op vier thema’s: organisatie, kostenbeleid, beleggingsbeleid en risicobeleid. Dit doen zij onafhankelijk. Finner heeft géén eigen producten en is niet gelieerd aan een financiële organisatie. Met aanbieders maken ze dezelfde (prijs)afspraken, zodat iedere partij op gelijke voet staat.

De criteria van Finner

Bij “organisatie” kijkt Finner naar de aanwezigheid van bij de juiste AFM vergunningen, het opleidingsniveau en certificeringen van medewerkers en de communicatie met de beheerder. Onder “kostenbeleid” wordt gekeken naar de transparantie van alle kosten, de hoogte van de kosten en hoe (on)begrijpelijk de kostenstructuur is. Binnen “beleggingsbeleid” kijkt Finner naar onder andere de uitgangspunten en borging van het beleggingsbeleid. Ook wordt er gekeken naar de transparantie en betrouwbaarheid van de gehaalde rendementen. Als laatste kijkt Finner naar het “risicobeleid”; naar de verschillende risicoprofielen en de periodieke informatievoorziening over de risico’s en het risicobeleid.

Vijf sterren waardering

De score wordt berekend op een tachtig punten schaal. BrightPensioen scoort op alle bovengenoemde criteria genoeg punten voor een overal beoordeling van het hoogst haalbare; vijf sterren! Zowel in 2021 als in 2022.

Op de thema’s kostenbeleid, beleggingsbeleid en risicobeleid scoort Bright de volle vijf sterren. Onze organisatie krijgt vier van de vijf sterren. Dit heeft ermee te maken dat wij geen registratie hebben bij het kennisinstituut DSI. Wij hebben deze niet, omdat Bright geen advies geeft op het gebied van beleggen. Wel zijn we aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Wij denken dat dit voor onze leden belangrijker is.

De volledige review van Finner vind je op de Bright beleggen pagina.

Top drie laagste kosten pensioenrekening

Finner wordt niet alleen geraadpleegd door particulieren die zoeken naar een vermogensbeheerder, broker of pensioenaanbieders. Ook de media weet Finner te vinden. Zo schreef Business Insider een uitgebreid artikel over de kosten van pensioen (lijfrente) rekeningen. Ze gebruikten hiervoor een vergelijking van Finner. Bright kwam in deze vergelijking terecht in de top drie van laagste kosten voor pensioen beleggen.

Meer over Bright beleggen op deze pagina. Ben je al Bright-lid en wil je een beleggingsrekening openen? Dat kan hier.

Waar we trots op zijn

  • Pensioen Pro Award voor communicatie - BrightPensioen maart 2022
  • Trustpilot afbeelding website BrightPensioen
  • Image