BrightPensioen voor SNS Franchise
Flexibel, voordelig, fiscaal vriendelijk en duurzaam. Doordat onze oplossing in de derde pijler van het pensioenstelsel valt is er meer flexibiliteit en keuzevrijheid voor jou en je medewerkers. Bovendien kun je hier als franchisenemer zelf ook aan meedoen. Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt. Zowel voor de franchisenemer als voor de medewerkers.

Franchisenemer blij, werknemer blij
De voordelen voor de ondernemer
- Je zit nergens aan vast
- Je bepaalt zelf wie mee mag doen en hoe
- Individuele afspraken per medewerker mogelijk
- Lage kosten: bedrag per medewerker
- Franchisenemer kan zelf ook meedoen
- Geen administratief gedoe
De voordelen voor je werknemers
- Een fiscaal vriendelijk potje voor later
- Twee rekeningen voor ƩƩn lidmaatschap
- Pensioenpot tegen kostprijs belegd
- De pensioenpot verhuist mee met de medewerker
- Een vijf-sterren waardering MoneyView
- Bij overlijden gaat vermogen naar nabestaanden

EƩn webinar voor de franchisenemer en ƩƩn voor de medewerkers
Het kostenplaatje voor de franchisenemer
Waar elke pensioenaanbieder geld verdient aan zowel de uitvoering als de beleggingen, verdient BrightPensioen uitsluitend aan een vaste vergoeding per medewerker. Doordat we tegen kostprijs beleggen houden je medewerkers meer pensioen over.
Per medewerker die meedoet betaal je eenmalig ⬠100 inschrijfgeld. Daarvoor krijgen ze certificaten van aandelen BrightPensioen.
Afhankelijk van het aantal medewerkers dat mee gaat doen bedraagt de jaarlijkse vaste uitvoeringsvergoeding per medewerker ⬠150 – ⬠180 per medewerker. Deze wordt eenmaal per jaar naar rato in rekening gebracht bij de werkgever. Dus als iemand halverwege het jaar mee gaat doen kost dit de helft.
De medewerker kan hierdoor tegen kostprijs pensioen opbouwen. Zie hieronder.
Medewerkers: beleggingskosten tegen kostprijs
0,07%
De instapvergoeding voor elke storting die je doet.
ca. 0,17% / 0,23%
De lopende fondskosten defensief / neutraal in 2019.
0,05%
De uitstapvergoeding voor wanneer je het fonds verlaat.
Vestiging en / of medewerkers aanmelden
Hieronder kun je jouw filiaal aanmelden. Je kunt ook direct de medewerkers aanmelden aan wie je BrightPensioen wilt aanbieden. Dat kan ook op een later moment. De medewerkers ontvangen vervolgens een informatie-email waarmee ze zich kunnen aanmelden.
Jouw maximale inleg en belastingteruggave
Hoe hoog was je inkomen in 2020?
Deze berekening is indicatief. Het daadwerkelijke bedrag is afhankelijk van wat je voorgaande jaren hebt verdiend, of je pensioen hebt opgebouwd en of je gebruik hebt gemaakt van de oudedagsreserve. Over de uitkering betaal je inkomstenbelasting. Voor de indicatieve belastingteruggave rekenen we met een percentage van 37,10%. Bij inkomens boven de ⬠68.507 met een percentage van 49,50%.
Wil je de exacte berekening maken? Download dan onze gratis jaarruimte tool.
Wil je meer weten? Lees dan verder...
- Het verschil tussen inleg via de werkgever of via de werknemer
Als je pensioen faciliteert zijn er zijn twee manieren om in te leggen. Via de werkgever of via de werknemer. In alle gevallen werkt het via automatische incasso.
- Incasseren bij de werkgever. Hiervoor kies je als je 100% controle wilt hebben over hoeveel er ingelegd wordt. In dat geval incasseren we de inleg via de bankrekening van de werkgever.
De medewerker moet hiervoor een ‘volmacht tot inhouding lijfrente’ tekenen. Dit omdat er een inhouding op het nettoloon plaatsvindt. Een voorbeeld daarvan is hier te downloaden. In dit geval kan de medewerker niet zelf de inleg aanpassen. - Incasseren bij de medewerker. In dit geval incasseren we de inleg van de bankrekening van de medewerker. De medewerker kan zelf zijn inleg aanpassen en heeft meer flexibiliteit.
Als je voor optie twee kiest, maar wel wilt weten of er ingelegd wordt, kun de medewerkers vragen het jaarlijks financieel overzicht te laten zien. Of een kopie bankafschrift met de maandelijkse incasso van BrightPensioen.
- Incasseren bij de werkgever. Hiervoor kies je als je 100% controle wilt hebben over hoeveel er ingelegd wordt. In dat geval incasseren we de inleg via de bankrekening van de werkgever.
- Wat gebeurt er als een medewerker uit dienst gaat?
De BrightPensioen rekening staat altijd op naam van het individu. Deze pensioenrekening blijft gewoon bestaan dus en gekoppeld aan de medewerker. Ook als hij of zij (bijvoorbeeld) verandert van baan.
Gaat een medewerker uit dienst? Geef dit aan ons door. Wij benaderen de medewerker om te overleggen wat hij of zij wilt doen met de pensioenrekening.
- Betaal ik als werkgever ook voor de werknemers die geen rekening openen bij BrightPensioen?
Daar kunnen we kort over zijn: nee. Je betaalt alleen voor de werknemers die meedoen met Bright. Op je factuur kun je altijd zien wie dat zijn.
- Kan ik BrightPensioen ook aanbieden aan zzp'ers die voor mij werken? Goed idee! Dat kan zeker Het is slim om waardevolle zzp’ers te vriend te houden. Zo kun je ervoor kiezen om pensioen aan te bieden en dat jij, als opdrachtgever, het inschrijfgeld en het jaarlijkse lidmaatschap betaalt. De freelancers kunnen verder zelf bepalen hoeveel ze inleggen.
- Hoe geef ik wijzigingen door voor mijn werknemers?
Via de servicepagina voor werkgevers kun je alle mutaties doorgeven: indiensttredingen, uitdiensttredingen en mutaties in de inleg (indien dit via de werkgever wordt geĆÆncasseerd).
- Als ik een bijdrage doe voor mijn werknemers, hoe zet ik dit dan op de salarisstrook?
De inleg bijĀ BrightPensioenĀ wordt altijd gedaan vanuit hetĀ nettosalaris. Ook als je als werkgever een bijdrage op de pensioenrekening van de werknemer doet. HoeĀ dit werkt en hoeĀ je dit kunt verwerken op de salarisstrook,Ā zie je hier:
  Zonder pensioen Bij 100 euro werkgeversbijdrage Bruto maandloon ⬠2.500 ⬠2.500 Bijdrage oudedag   ⬠100 Bruto maandloon na bijdrage ⬠2.500 ⬠2.600 Loonheffing ⬠-479 ⬠-521 Nettosalaris ⬠2.021 ⬠2.079 Pensioenafdracht   ⬠-100 Nettosalaris vóór belastingteruggave   ⬠1.979 Het lijkt nu alsof de werknemer zelf een deel betaalt, omdat er belasting wordt gerekend over de bijdrage oudedag. Onderaan de streep blijft er minder dan honderd euro over, terwijl de medewerker dit bedrag wel inlegt.
Gelukkig zit dit anders! Tijdens de aangifte inkomstenbelasting geeft de werknemer zijn inleg bij Bright namelijk op. De medewerker krijgt de betaalde belasting hierover terug. In dit geval: ⬠42. Daarmee komt het nettosalaris van de medewerker weer op ⬠2.021 uit.
Ā Ā Zonder pensioenĀ Bij 100 euro werkgeversbijdrageĀ Nettosalaris ⬠2.021 ⬠2.079Ā Pensioenafdracht   ⬠-100Ā NettosalarisĀ vóór belastingteruggave   ⬠1.979Ā Belastingteruggave   ⬠42Ā Nettosalaris ⬠2.021 ⬠2.021Ā Opbouw pensioen ⬠0 ⬠100Ā Nog belangrijk:Ā voorĀ bovenstaand fiscaal voordeelĀ is hetĀ nodigĀ dat de inleg binnen de jaarruimte van de medewerker valt. Dit bereken je/werknemers simpel met onzeĀ jaarruimte tool.Ā
Relevante link:
En zo blij worden je medewerkers van Bright
Wat maakt Bright uniek?
Wij zijn tegen variabele kosten
Wij verdienen niet aan jouw pensioen. Zo houd je meer over.
Wij zijn een social enterprise
Wij gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.
Wij werken met een coƶperatie
Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.