13 december 2022

Zo regel jij dit jaar nog jouw jaarruimte

Image

Het is december, that says it all… Feestmaand, ook voor jouw pensioen! Want je kunt deze maand jouw jaarruimte nog inleggen. Zodat je nog een mooi bedrag terug krijgt van de belastingdienst. Maar hoeveel mag je nou precies inleggen? En hoe regel je het op tijd? Wij snappen dat niet iedereen hier kaas van heeft gegeten en helpen jou graag op weg.

Stap 1: begrijp de begrippen

Zijn de begrippen jaarruimte, reserveringsruimte, fiscaal voordeel en AOW-franchise nieuw voor jou? Dan is het slim om eerst ons webinar te kijken: Zo bereken je jouw jaarruimte en belastingvoordeel. In dit webinar van een half uurtje komen deze begrippen allemaal aan bod. En onze tool, hoe je deze gebruikt en een voorbeeldberekening.

Kijk hier het jaarruimte webinar terug >

Stap 2: in één minuut een indicatie

Wil je snel een indicatie van wat jij dit jaar kan inleggen? Gebruik dan onze jaarruimte indicator hieronder! Deze tool geeft je binnen één minuut een indicatie.

                                     Jouw inkomen in 2021

Image

Stap 3: van indicatie naar berekening

Een indicatie is fijn, maar niet altijd compleet (genoeg). Als je afgelopen zeven jaar (ook) pensioen in loondienst hebt opgebouwd, de oudedagsreserve hebt gebruikt of weinig inkomen hebt gehad, om maar iets te noemen, dan heb je een uitgebreidere berekening nodig.

Met onze jaarruimte tool kun je deze berekening maken. De tool houdt rekening met alle factoren die een rol kunnen spelen bij jouw jaarruimte en reserveringsruimte.

Download de jaarruimte tool >

Stap 4: hét antwoord op jouw vragen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je de tool niet helemaal begrijpt. Of dat je bepaalde informatie niet kunt vinden. Wij helpen jou een handje. Wij schreven deze uitgebreide handleiding (inclusief instructiefilmpjes) waarin de tool stap voor stap wordt uitgelegd.

Stap 5: open een pensioenrekening (sla over als je al lid bent ;- )

Tijd om een rekening te openen en jouw jaarruimte (en eventueel reserveringsruimte) te storten! Jouw aanmelding kun je simpel regelen via onze aanmeldpagina.

Open hier een rekening >

Stap 6: geef jouw inleg door in de portal

Wanneer je weet hoeveel je mag inleggen, kun je dit simpel doorgeven via de online portal. Vergeten hoe? Pak dan de portal instructie erbij.

Let op: de uiterste dag waarop je jouw inleg voor dit jaar kunt doorgeven of wijzigen is 21 december. Zorg er dus voor dat jouw inleg uiterlijk 21 december in de portal staat. Ben je na 21 december lid geworden? Dan ontvang je instructies om toch nog een storting te kunnen doen.

Wat maakt Bright uniek?

 • Heldere kosten

  Wij verdienen niet aan jouw pensioen, maar aan een lidmaatschap.

 • Wij zijn een social enterprise

  Wij gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

 • Coöperatief model

  Deelnemers hebben een stukje zeggenschap via de deelnemerscoöperatie.

Zo simpel is het

 • Open een rekening

  Word ook lid. En open online een rekening.

 • Start met inleggen

  Wij beleggen je inleg duurzaam en tegen kostprijs.

 • Laat je pot geld uitkeren

  Als je met pensioen wilt, kun je jouw geld laten uitkeren.