Duurzaam: beleg in jouw toekomst en die van de planeet.

Van windmolenparken tot waterzuiveringsprojecten. We zijn de enige aanbieder die jouw geld 100% duurzaam belegt; zowel de aandelen als de obligaties. Zo blijft er later een mooiere wereld over om van te genieten.

Image

Duurzaam beleggen; logisch toch?

Je bouwt aan je potje voor later. Dan is beleggen in duurzaam de meest verstandige keuze. Ten eerste omdat je dan ook nog wat hebt om van te genieten. Met duurzaam investeer je namelijk in een gezonde planeet en in een prettige samenleving.

De tweede reden om duurzaam te beleggen is geld. Iedereen is het erover eens dat we massaal moeten inzetten op duurzaam. Dus wij geloven dat duurzaam beleggen in de toekomst ook het meeste rendement zal gaan opleveren.

Bright is trouwens de enige aanbieder die volledig duurzaam belegt. Zowel de aandelen als obligaties zijn bij ons duurzaam. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit meer rendement én een betere toekomst oplevert.

Image

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst…
Duurzaam beleggen kan op drie verschillende niveaus.

 • Niveau 1: uitsluitingen

  De eerste stap is vervelende beleggingen uitsluiten. We stoppen dan ook geen cent in bedrijven of landen die er schadelijke activiteiten op nahouden. Bedrijven in tabak, kolen of wapens laten we links liggen. En landen met corruptie, kinderarbeid en mensenrechtenschendingen negeren we ook. Dat zou toch iedereen moeten doen?

 • Niveau 2: ESG beleggingen

  ESG staat voor Environment, Social en Governance. Dit is een internationale standaard voor duurzaam beleggen. De bedrijven in de ESG fondsen doen het vaak bovengemiddeld goed op het gebied van milieu, mens en maatschappij en behoorlijk bestuur.

 • Niveau 3: impactbeleggen

  Hierbij beleg je direct in duurzaamheid. Denk daarbij aan groene obligaties, maar ook aan leningen voor duurzame projecten. Initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan het milieu of aan onze maatschappij en tegelijkertijd een positief rendement opleveren. Zoals windmolenparken of waterzuiveringsprojecten.

Wat levert duurzaamheid nou precies op?

We gaan massaal voor duurzaam. Daar is de planeet erg blij mee. En jouw potje trouwens ook! Er is heel wat onderzoek gedaan naar duurzaam beleggen. En wat blijkt? Het rendement is minstens net zo goed als dat van niet-duurzaam beleggen. Het onderzoek van MSCI gaat nog een stap verder. Dat laat zien dat bedrijven die investeren in ESG verbeterende maatregelen winstgevender zijn en steeds minder risicovol worden. Dus als je toch investeert in je toekomst, doe het dan meteen goed.

Image

Ook het financieel stelsel kan eerlijk en duurzaam

Alles kan eerlijker en duurzamer. Niet alleen de manier van beleggen. Wij knokken ook voor een financieel stelsel dat eerlijker en duurzamer is. Een stelsel waarbij de klant nou eindelijk eens echt centraal staat. Een stelsel waarbij niet wordt verdiend aan het geld van de klant. Een stelsel waar mensen weer vertrouwen in krijgen. Dat is pas écht duurzaam.

Image

Waar we trots op zijn

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

Onze oplossing voor jou

Zo simpel is het

 • Open een rekening

  Word ook lid. En open online een rekening.

 • Start met inleggen

  Wij beleggen je inleg duurzaam en tegen kostprijs.

 • Laat je pot geld uitkeren

  Als je met pensioen wilt, kun je jouw geld laten uitkeren.