9 oktober 2017

De drie redenen waarom we duurzaam beleggen

Dat je pensioen duurzaam belegt vinden wij volstrekt logisch. Zo logisch dat je je afvraagt waarom niet iedere pensioeninstelling duurzaam belegt. Dit zijn de drie belangrijkste redenen om voor je pensioen duurzaam te beleggen.

1. Een betere toekomst

Pensioen is een voorziening voor een zorgeloze toekomst. Naast een pot met geld is daarvoor ook een leefbare samenleving noodzakelijk. Door duurzaam en verantwoord te beleggen sla je twee vliegen in één klap en bereik je beide doelstellingen.

2. Beter rendement

Duurzaam en verantwoord beleggen leidt niet tot mindere resultaten. Dit tonen onder andere dit onderzoek van RBS en dit  onderzoek van UBS aan. Hoogleraar Arnoud Boot stelt zelfs dat zonder duurzame beleggingen een waardevast pensioen niet mogelijk is. Dus als het niet minder rendement oplevert: waarom zou je dan niet-duurzaam willen beleggen?

3. Een betere wereld

Na je werkende leven volgt pensioen. En daarna…? Dat kan niemand met zekerheid zeggen. Wel weten we zeker dat we de aarde achter ons laten voor volgende generaties. En hoe mooi is het als we de wereld een beetje beter kunnen achterlaten?
Hier vind je uitgebreide informatie over hoe Bright duurzaam belegt.
Bewaren
Bewaren