Zo combineer je SharePeople slim met BrightPensioen

Een grote groep ondernemers heeft een eigen schenkkring op crowdsurance platform SharePeople.

Image

Leden regelen het samen

Op het SharePeople platform delen meer dan duizend Bright-leden en andere ondernemers het risico op arbeidsongeschiktheid met elkaar. En ze blijken erg gezond. Het grootste deel van het geld dat opzij wordt gezet voor zieken, wordt daarvoor niet gebruikt. En dat stoppen ze dan weer in hun pensioenpot. Slim!

Wie lid wordt van zowel BrightPensioen als SharePeople, krijgt in totaal € 75 korting.

Hoe werkt de combinatie precies?

 • Word Bright-lid en SharePeople deelnemer

  Meld je aan bij BrightPensioen en bij SharePeople. Bij SharePeople kun je kiezen hoe lang je gedekt wil zijn, tot aan je AOW-leeftijd of voor twee jaar.

 • Doneer eens per maand aan zieken

  Het bedrag dat je doneert is ongeveer 2%. Dit is het ziektepercentage in de ondernemersgroep X jouw gekozen inkomensniveau. SharePeople houdt precies bij wie er aan de beurt is om te doneren. Bij weinig zieken word je weleens een maand overgeslagen.

 • Schenken bij ziekte

  Ben je zelf ziek? Dan ontvang je na twee maanden, schenkingen van andere ondernemers. Opgeteld tot het inkomensniveau en de periode waarvoor je gedekt wilt zijn. Fijn gevoel, toch?

 • Vul direct je pensioenpot

  Omdat deelnemers van SharePeople weinig ziek blijken, zijn ze tot nu toe gemiddeld een paar tientjes per maand kwijt aan giften. En da’s mooi, want dan kan de rest zo in je pensioenpot. Twee vliegen in één klap!

Ding-dong: speciale aanbieding! € 75 korting

€ 50 korting – BrightPensioen

Iedereen die SharePeople en BrightPensioen combineert, krijgt € 50 korting op de eerste lidmaatschapsfactuur van Bright.

€ 25 korting – SharePeople

Iedereen die SharePeople en BrightPensioen combineert, krijgt € 25 korting op het inschrijfgeld bij SharePeople.

Lees hier de voorwaarden.

Een korting geldt óók als je al lid bent van Bright of SharePeople, en nu bij de ander lid wordt.

AO(V) tot aan jouw AOW

Via de meeste schenkkringen krijg je maximaal een paar jaar een uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Bij SharePeople kun je jouw AO tot aan je AOW-leeftijd regelen! Het verschil met een AOV zit ‘m vooral in de prijs, flexibiliteit en voorwaarden.

Wil je na twee jaar een hoger bedrag kunnen ontvangen dan € 2.000 per maand (de max. bij SharePeople)? Of spreekt een AOV jou om een andere reden meer aan? Via onze partner Yezzer kun je bij Allianz een AOV afsluiten met € 50 korting.

Vraag en antwoord

 • Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de SharePeople - BrightPensioen aanbieding?

  Word je lid van zowel BrightPensioen als van SharePeople? Dan krijg je in totaal € 75 korting. € 25 korting op de inschrijfkosten bij SharePeople. En € 50 korting op de eerste lidmaatschapsfactuur van BrightPensioen. Deze kortingen gelden alléén als je jezelf bij beide inschrijft.

  • Geef bij het aanmelden bij BrightPensioen op de vraag: “Hoe ben je met BrightPensioen in contact gekomen?” aan: “SharePeople”.
  • Meld je bij SharePeople aan via deze pagina.
  • Wij maken het verder in orde!

  Ben je al Bright-lid en wil je nu jouw AO regelen via SharePeople? Dan krijg je óók € 25 korting op het inschrijfgeld. Meld je aan via deze link.

  Ben je al SharePeople deelnemer en wil je nu jouw pensioen regelen via Bright? Dan krijg je óók € 50 korting op de eerste lidmaatschapsfactuur. Meld je aan via deze link.

  That’s it! Nog vragen? Bel ons gerust: 020 – 70 70 540.

 • Hoe werkt SharePeople precies?

  Voor die uitleg kun je het beste even op deze pagina op de website van SharePeople kijken. Benieuwd naar een ervaring van een deelnemer? Cora werd ziek, maar kon gelukkig rekenen op donaties van andere ondernemers via SharePeople. Op onze website lees je haar hele verhaal.

 • Heeft BrightPensioen een (zakelijk) belang bij de samenwerking met SharePeople?

  Nee, BrightPensioen heeft geen belang bij de samenwerking met SharePeople. We verdienen er ook geen geld aan. En SharePeople niet aan Bright. Wel geeft SharePeople aan Bright-leden een korting op het inschrijfgeld.

 • Hoe combineer ik SharePeople slim met BrightPensioen?

  Als je via SharePeople het risico op arbeidsongeschiktheid deelt met andere ondernemers, kun je maandelijks een betaalverzoek krijgen voor giften aan zieke mede-ondernemers. Dit kan maximaal 6% zijn van het door jou gekozen inkomensniveau bij ziekte.

  In de praktijk is het bedrag vaak lager. Daardoor houd je een leuk bedrag over, wat je kunt gebruiken voor je pensioen- of beleggingsrekening bij BrightPensioen.

 • Wat zijn de verschillen tussen SharePeople en een Broodfonds?

  SharePeople is geen Broodfonds. Wel zijn er overeenkomsten, maar er zijn ook belangrijke verschillen. Deze hebben we op deze pagina uiteengezet.

Waar we trots op zijn

 • Image
 • B Corp logo
 • Trustpilot afbeelding website BrightPensioen
 • Image

In drie stappen je AO en pensioen geregeld

 • Stap 1: word lid van BrightPensioen

  Schrijf je in bij Bright en open jouw persoonlijke rekening.

 • Stap 2: word lid van SharePeople

  En bij SharePeople. Het is in een paar minuten geregeld.

 • Stap 3: leg in en reserveer

  Voor je pensioen leg je in bij Bright. Voor SharePeople reserveer je een bedrag op je eigen rekening.