18 mei 2015

MKB Innovatie Top 100MKB Innovatie Top 100

Dit jaar organiseert de Kamer van Koophandel voor het tiende jaar de MKB Innovatie Top 100. Innovatie is een van de belangrijke pijlers om de groei van MKB-bedrijven te stimuleren.

Onze deelname

BrightPensioen is opgericht vanuit de gedachte dat het anders kan. Door pensioen eenvoudig te maken, door kennis te delen en door pensioen op een flexibele, transparante, heldere en innovatieve manier aan te bieden, maken we het toegankelijk voor iedereen die zelf zijn pensioen moet opbouwen. Ondernemers, ZZP-ers, maar ook mensen in loondienst die geen pensioenvoorziening via hun werkgever hebben.

Een van de manieren om verandering teweeg te brengen in het denken over pensioen, is door ons innovatieve concept voor het voetlicht te brengen. Dat is dan ook een belangrijke reden voor onze deelname aan deze succesvolle innovatie-etalage.

Innovatie

BrightPensioen is de eerste pensioeninstelling die geen geld verdient door een percentage van de inleg van de deelnemer te vragen, maar door een vaste vergoeding. Dit schept helderheid in de kosten; je weet wat je jaarlijks kwijt bent voor de diensten die wij voor je verrichten. Daarnaast worden deelnemers door een uniek coöperatief model mede-eigenaar waardoor ze medezeggenschap hebben en mee delen in eventuele winst.

Uniek

Het verdienmodel van een vaste vergoeding in plaats van een percentage is uniek binnen de pensioenwereld. Daarnaast is pensioen opbouwen in een coöperatief model uniek in Nederland. BrightPensioen is een deelnemersinitiatief, gefinancierd door crowdfunding en geheel passend bij de ‘sharing economy’.
Lees ook het artikel ‘Wat maakt ons anders?’

Bekendmaking

De komende weken gaan acht expertpanels alle nominaties beoordelen waarna een landelijke jury hun voordrachten beoordeelt. In het najaar van 2015 wordt de definitieve ranking bekend gemaakt. Natuurlijk houden we je op de hoogte!