17 september 2015

Afgelopen dinsdag bracht de Prinsjesdag voor het eerst sinds jaren weer wat beter nieuws. Dat gold zeker voor de pensioenen. Zonder erg concreet te worden vermeldde de troonrede het volgende:
“Dit najaar presenteert de regering een werkprogramma waarin zij de plannen voor het toekomstige pensioenstelsel verder uitwerkt. Het is belangrijk dat alle werkenden de mogelijkheid hebben een goed pensioen op te bouwen. Het stelsel kan transparanter, eenvoudiger en persoonlijker worden, met een juiste balans tussen keuzevrijheid en risicodeling.”

Met ‘alle werkenden’ wordt duidelijk gehint naar de groeiende groep zzp’ers die geen pensioen opbouwt. ‘Persoonlijker’ geeft aan dat we richting persoonlijke pensioenpotjes bewegen. We zouden bijna gaan geloven dat Den Haag de bijdrage van BrightPensioen aan de Nationale Pensioendialoog ter harte heeft genomen.

Onze visie is dat in het pensioenstelsel van de toekomst een werknemer tegen de werkgever zegt: “Dit is mijn bankrekening voor mijn salaris. En deze rekening kun je mijn pensioen­premie storten.” En als die persoon elders gaat werken of als zelfstandige aan de slag gaat, blijft zijn of haar pensioenrekening hetzelfde. Zo zou pensioen moeten werken. En wij zijn ervan overtuigd dat het ooit ook zo zal gaan werken.

Bij BrightPensioen werkt het trouwens nu al zo. En veel werkgevers zijn het met onze visie eens. Zij willen best iets betalen aan pensioen maar vinden dat het pensioen van de medewerker is. Goed om te weten dat BrightPensioen inmiddels ook via de werkgever kan. Hierbij is de werknemer in charge en heeft de werkgever er verder geen omkijken naar. Hoe dat precies werkt, dat lees je hier.
Meer weten? Bel ons op 020 – 7070540