8 november 2017

Presentatoren Sebas Krijgsman en Michel Verheij van ZP Radio ontvingen in hun studio commercieel directeur Sjaak Zonneveld. Het drietal praatte uitgebreid over reizen, het huidige pensioenstelsel en hoe je zelf je pensioen regelt als zelfstandig professional.

Reizen om energie op te doen

In het half uur durende radio-interview vertelt Sjaak hoe hij in de wereld van pensioen is terechtgekomen. Een paar verre reizen lagen daaraan ten grondslag. “Bij mijn derde sabbatical vertelde ik dat ik ga aan mijn pensioen ging werken. Energie opdoen zodat ik straks langer kan doorwerken.”

Tijdens zijn reizen kwam Sjaak veel gepensioneerden tegen die bezig waren met die reis die ze gepland hadden voor hun pensioen. “Maar het is toch eigenlijk heel onlogisch dat je pas verre reizen gaat maken als je lichaam je in de steek begint te laten? Bovendien haalt één op de vijf Nederlanders zijn pensioen niet.” Waarom zou je op een vooraf bedachte leeftijd stoppen met werken, terwijl je je werk leuk vindt?

Met die gedachtes in zijn achterhoofd schreef Sjaak Het Nieuwe Werken aan je pensioen. Toen ontmoette hij Karin Jakobsen die net BrightPensioen had opgericht. Samen zetten ze zich sindsdien in voor het pensioenbewust maken van zelfstandig ondernemers.

Uitstelgedrag bij zelfstandigen

Tijdens het gesprek komt ook het uitstelgedrag van zelfstandigen aan bod. Veel ondernemers schuiven pensioen regelen steeds voor zich uit. “Dat komt mede door kennisgebrek. Mensen denken dat pensioen regelen complex is, ze willen nog niet denken aan later, het kost geld op korte termijn en het levert pas op lange termijn iets op.” BrightPensioen investeert veel in kennisdeling om dit te veranderen Michel Verheij meent dat ook de openheid en toegankelijkheid van BrightPensioen, helpt dat zelfstandigen gaan nadenken over hun pensioen.
Het gesprek op ZP  Radio is nu online terug te luisteren:

Ik wil het terugluisteren!