8 maart 2019

De gezichten achter Bright: Bas Teeuwen

Onze deelnemers bestaan niet alleen uit zzp’ers, ook steeds meer werkgevers en werknemers sluiten zich bij Bright aan. Dit is waar Bas Teeuwen in beeld komt. Met een breed scala aan werkervaring en vakdiploma’s, heeft Bas als Master Financial Planner en WFT-pensioenadviseur een duidelijke visie over de pensioenmarkt ontwikkeld. In november 2018 heeft hij ervoor gekozen om zijn expertise bij Bright in te gaan zetten. 

Als vader van drie kinderen is Bas samen met zijn vrouw woonachtig in Rotterdam. Naast hardlopen, golft hij graag, en is hij eens in de zoveel tijd in Frankrijk op de skipiste te vinden. Na zijn studie rechten heeft hij de keuze gemaakt de financiële sector te betreden. “Tijdens mijn studie rechten ben ik erachter gekomen dat vooral de bedrijfsjuridische kant, en dus het economische speelveld mijn interesse trok,” zo vertelt Bas. “Het werken bij een advocatenkantoor heeft mij echter laten inzien dat de hele dag op kantoor zitten mij niet gelukkig maakt. Vandaar dat ik na mijn studie via Nationale Nederlanden terecht ben gekomen bij een groot intermediair. Gedurende de 12 jaar die ik daar werkzaam ben geweest, heb ik mij verder kunnen ontwikkelen in de financiële dienstverlening. Zo ben ik eigenlijk in de financiële wereld terecht gekomen.”

“Hierna heb ik een overstap gemaakt naar AON Consulting, waar ik mij een jaar heb beziggehouden met de financiële planning van hun top relaties. Toen mijn vrouw een mooie baan kreeg aangeboden in Utrecht zijn we daar naartoe verhuisd. Vanuit Utrecht ben ik vervolgens vier jaar lang bezig geweest met advisering omtrent ontslagvergoedingen (gouden handdrukken), Stamrecht BV’s oprichten, en dat soort zaken. Op een gegeven moment is de wetgeving veranderd waardoor de vraag hierin afnam. Om die reden heb ik toen de keuze gemaakt om als zzp’er pensioenadvies te verstrekken aan particulieren.”

 

Eerste indruk

Tijdens zijn periode als zzp’er hebben Bas en zijn vrouw een derde kindje mogen verwelkomen waardoor Bas weer meer tijd met zijn kinderen door is gaan brengen. “Medio 2018, toen de jongste dochter zich toch wel erg goed begon te vermaking bij de crèche, kwam heel toevallig de vacature bij BrightPensioen voorbij,” legt Bas uit. “Ik kende Bright eerlijk gezegd nog niet, maar toen ik de vacature zag ben ik mij hier meteen in gaan verdiepen. Het verdienmodel van Bright sprak mij direct aan omdat er niets wordt verdiend aan de beleggingen van de deelnemers. Echt verfrissend en totaal vernieuwend in deze, toch wel conservatieve markt. Daarnaast was de functie echt geschreven voor iemand die graag naar klanten toe wil en dat sprak mij aan. Het verschil uitleggen tussen de traditionele pensioenaanbieders en BrightPensioen, en wat de voordelen voor de werkgevers en werknemers zijn, dat klinkt mij als muziek in de oren. Na mijn visie over de pensioenmarkt te hebben gegeven, heeft Sjaak mij opgebeld om een keer met elkaar in gesprek te gaan. Sindsdien zit ik hier.”

Over de rol die Bas nu binnen Bright vervult, vertelt hij: “Mijn werk bestaat uit het contact leggen met werknemers die geïnteresseerd zijn in de Bright oplossing, dus meer de zakelijke kant. Ik introduceer Bright en geef presentaties over de mogelijkheden voor werkgevers en werknemers. Ik ben echter niet iemand die op basis van een geromantiseerd verhaal mensen enthousiast kan maken. Ik wil echt zeker weten dat dit product bij hen past zodat ze over een paar jaar nog steeds achter hun keuze staan. Daarnaast is het de bedoeling dat ik ga kijken naar hoe we zouden kunnen samenwerken met professionele partijen die mensen adviseren omtrent pensioen. Ik ga dus opzoek naar adviseurs die vernieuwend denken en graag verder willen kijken dan hun vaste palet aan producten. Dat is de uitdaging. Tegelijkertijd bouw ik zo een netwerk op van adviseurs op die wij bij Bright leden aan kunnen raden indien zij financieel advies willen hebben. Het werkt dus als een soort wisselwerking.”

 

De toekomst

Bas zou BrightPensioen graag nog meer zien groeien. “Ik ben begonnen toen we iets meer dan 4000 deelnemers hadden. We zitten nu al op meer dan 5600 deelnemers, dus dat gaat heel hard. Uiteindelijk zou het natuurlijk mooi zijn om een grote speler in de markt te worden. Het lijkt mij dan leuk om het relatiemanagement te doen met onze grote partners. Daarnaast zou ik graag de producten die Bright aanbiedt uitbreiden. Ik ben daarom ook benieuwd waar onze deelnemers vraag naar hebben, welk product ze nog graag bij ons zouden willen zien. Als mensen ideeën hebben kunnen ze contact opnemen. Misschien zijn er ook nog partijen die een ander product aanbieden welke goed zou aansluiten bij Bright en waar we mee zouden kunnen samenwerken.”